"Görüşmeler çok verimli geçti"

Erdoğan bugün Mısır'a, cumartesi günü de Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştireceğini hatırlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu gezisinin ilk ayağı olan Suriye ve Ürdün ziyaretleriyle ilgili olarak, ''Gerek Suriye ile yaptığımız görüşmeler, gerekse Ürdün ile yaptığımız görüşmeler çok, çok verimli geçti'' dedi.

Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, Suriye ve Ürdün'ü kapsayan özellikle Gazze şeridindeki gelişmelerle ilgili bir Orta Doğu ziyareti başlattıklarını anımsattı.

Bugün Mısır'a, cumartesi günü de Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu süreç içerisinde yaptıkları görüşmeleri bir sonraki ülke ile de değerlendirme imkanı yakalayacaklarını söyledi.

Ürdün'de yaptıkları görüşmenin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya geldiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Bunun da çok verimli geçtiğine inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde birbirimizle irtibat halinde olacağız. Gelişmeleri anında değerlendirme fırsatımız olacak'' şeklinde konuştu.

Yeni yılın tüm Türkiye ve tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe, hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gazze'de yaşananların yaşanmamasını temenni ediyorum ve çocukların katledildiği, kadınların katledildiği, savunmasız insanların katledildiği, orantısız güç kullanımının olmadığı bir dünyayı yaşamak istiyoruz. Barışa darbe vurulmamasını istiyoruz. Barışa gölge düşürülmemesini istiyoruz. Bunun için de insani noktada değer yargılarına önem verenleri bu konuda dayanışmaya, yardımlaşmaya özellikle davet ediyorum.''

"Dersimize çalıştık"

Soruları da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''TRT-6'nın yayına başlamasıyla ilgili Kürtçe ''Hayırlı Olsun'' dediğiniz bazı gazetelerde ve televizyonlarda çıktı. Bugün birçok gazetede de doğru kullanılmadığı tartışıldı. Siz bu ifadeyi kullandınız mı? Ne şekilde kullandınız?'' sorusu üzerine, ''Arkadaşlar ben dersime iyi çalıştım. 'TRT-6 Hayırlı Olsun' dedim. Bunun Kürtçesini bir daha söyleyeyim isterseniz'' diyerek, kullandığı ifadeyi Kürtçe olarak tekrarladı.

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer buna 'yanlış' diyen varsa gelsin. Gazeteler dersini iyi çalışmamış şuradan belli oluyor: Bir gazeteye bakıyorsunuz farklı yazmış, öbürüne bakıyorsunuz farklı yazmış, bir diğerine bakıyorsunuz farklı yazmış.  Ben TRT-6'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarımız gerçekten güzel bir çalışma yaptılar, önemli bir hazırlık dönemi geçirdiler. İnanıyorum ki ağırlıklı olarak Güneydoğu, Doğu, bu bölgede Türkiye'de olup bitenlerden, eğlencesinden sporuna, sanatına, birçok tartışma programlarına varıncaya kadar halkımız, devlet televizyonunu çok daha yakından takip etme imkanı bulacaktır. "