"Hafiyeliği şimdi teknoloji ile yapıyorlar"

Baykal, Burdur'da yaptığı konuşmada, Mustafa Balbay'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasını eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BURDUR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Padişahlık döneminde hafiye teşkilatı vardı; 'Falan, filan şöyle konuşuyor' diye ihbar yapar, para alırlardı. Şimdi bu işi teknoloji ile yapıyorlar. İnsan karısıyla, arkadaşıyla konuşamaz, içini boşaltamaz hale geldi. İnsan, açar telefonu isterse iktidara da küfreder. Şöyle ağız tadıyla küfredemez olduk" dedi.

Baykal, partisince Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasını eleştirdi.

Yargıya saygıları olduğunu, ancak yargının da herkese saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Baykal, "Bir memleketin değerli insanları, gece yarıları alınıp, hapisle yargılanıyorsa o devlette demokrasi anlayışının sorgulanması gerekir. Demokratik devletlerde böyle şeyler olmaz. Ama bizde her an böyle şeyler oluyor" diye konuştu.

Yanlış yapan iktidarların millet tarafından mutlaka cezalandırılacağını belirten Baykal, "Bu millet bir yolunu bulur, iğne deliğinin içinde olsa, deliğin içinden geçer, seni oradan indirir" diye konuştu.

Baykal, Tunceli'de vatandaşlara dağıtılan yardımlar ve bu konuda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı karara da değinerek, "Böyle bir ortamda, seçim öncesinde vali aracılığıyla Tunceli'de buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe dağıtılıyor. Ne o... Halka sahip çıkmakmış. İnsaf, olacak iş mi bu? Böyle bir durumda hukuka ne oldu? Hukuk, eşitlik ihlal ediliyor. Bunlar iyiye gidiş değil" diye konuştu.