"Halka Arz Seferberliği-İstanbul Zirvesi" 6-7 Mayıs'ta yapılacak

Zirvede panellerde, halka açılmada maliyetler ve faydalar, KOBİ'ler için İMKB'de yeni fırsatlar yatırımcılara aktarılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Halka Arz Seferberliği-İstanbul Zirvesi" 6-7 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB); Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ile yürüttüğü işbirliği protokolü çerçevesinde başlattığı halka arz seferberliği çalışmaları kapsamında, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) desteğiyle gerçekleştirilecek zirve, İstanbul-Sütlüce'deki Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Zirvede 2 bine yakın şirket yöneticisi, halkla arz sürecinde hizmet sunan aracı kurumlar, bağımsız denetim şirketleri, hukuk firmaları, Türkiye'de yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi amaçlayan yurt içi ve yurt dışı özel sermaye fonları, kurumsal yatırımcılar, sektörel dernekler ve halka arzlarda yer alan uzmanlar ile bir araya gelecek.

Zirve kapsamında düzenlenecek panellerde, halka açılmada maliyetler ve faydalar, KOBİ'ler için İMKB'de yeni fırsatlar, aile şirketlerinde halka açılma yoluyla kurumsallaşma ve büyüme, halka arzda yol haritası gibi konular sektör uzmanları tarafından katılımcılara aktarılacak.

Panellerin yanı sıra düzenlenecek çalıştaylarla da şirket yöneticileri, bağımsız denetim şirketleri, sektörel dernekler ve halkla arz faaliyetlerini yürüten aracı kurumlarla bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulunabilecek.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şirketlerin İMKB'de işlem görmelerinin,büyümeleri için ihtiyaç duydukları kaynaklara ulaşmaları ve sürdürülebilirliklerini sağlamaları bakımından önem taşıdığının altını çizdi.

Türkiye'de pek çok şirketin İMKB'de işlem göremediği için bu imkanlardan yeterince yararlanamadığına dikkati çeken Erkan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin güzide şirketleri sermaye piyasamızın sunduğu geniş imkanlara yeterince erişebilse ülkemizden de birçok küresel şirket çıkacaktır. SPK, TOBB, TSPAKB ile 2008 yılında imzaladığımız işbirliği protokolüyle başlattığımız halka arz seferberliğini İstanbul'da bir zirveye dönüştürerek halka arzın önemini tüm detaylarıyla şirket yöneticilerine anlatmak istiyoruz. Türkiye'de, sermaye piyasası alanında bu çapta bir etkinlik ilk kez düzenleniyor. Hatta dünyada pek fazla örneği bulunmuyor. Amacımız, şirketlerimizi büyütmek, sermaye piyasamızı büyütmek, ülkemizi büyütmek."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir