"Harmanlama davaya en büyük zararı verdi"

Olağanüstü gündemle konfederasyon genel merkezinde toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu'nda Kumlu, davaya ilişkin yorumlamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili, "Her operasyonda silah, bomba, patlayıcı barındırıp, suikast yaptığı iddia edilen isimlerle Türkiye'nin icraatları, mevkileri ve fikirleriyle tanıdığı insanlar bir araya getirilmiş, belki de bu davaya en büyük zararı bu harmanlama anlayışı vermiştir" dedi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, olağanüstü gündemle konfederasyon genel merkezinde toplandı.

Kumlu, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'nin küresel krizin altında olduğunu, işten çıkarmaların gün geçtikçe arttığını belirterek, işçi, emekli ve memurun her geçen gün daha da ağırlaşan yaşam koşullarıyla boğuştuğunu söyledi.

Mustafa Kumlu, sendikaların demokrasinin vazgeçilmez kurumları ve talep müessesesi olduğunu belirterek, sendikaların en önemli görevlerinden birini hükümetlerin uygulamalarındaki yanlışları dile getirmek ve işçinin, emekçinin hakları için hükümetleri uyarmak şeklinde ifade etti. Sendikaların hükümet uygulamalarının aynası olduğunu dile getiren Kumlu, "Sendikaları susturmaya, sindirmeye çalışmak, bu aynanın kırılması anlamına gelecektir ki bunun yapıldığı bir ülkede demokrasiden söz edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle sendikalara yönelik atılacak her adımda sarf edilecek azami dikkat Türk demokrasisi açısından elzemdir" dedi.