"HDP tüm Türkiye'yi temsil ediyor"

HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, "HDP, bayrağını Türkiye'nin bütün kentlerinde dalgalandıracak. Çünkü bütün Türkiye'yi temsil etmeye layık, buna yetki sahibi bir tek parti varsa bu da HDP'dir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Samsun'da, kent merkezindeki Uğur Mumcu Parkı'nda partililerle buluştu. 

Burada partililere hitap eden Kürkçü, Karadeniz'deki ilk toplantılarını Samsun'da gerçekleştirdiklerini belirtti. 

30 Mart günü sandıklar açıldığında herkesin şaşıracağını iddia eden Kürkçü, şöyle konuştu: 

"Samsun ve Karadeniz, Türkiye'nin devrimci ve halk mücadelesinin, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en önemli kaynaklarından biridir. Fatsa'da başlayan fındık ayaklanmalarıyla, köylü ayaklanmalarıyla 1980 yılına kadar Karadeniz, kapitalizme, faşizme, diktatörlüğe, silahlı saldırganlığa karşı en önemli mücadele mevzilerinden biri oldu. Şimdi HDP'nin varlığı ile onun örgütlülüğü ile onun mücadelesiyle yeniden açığa çıkacak. HDP, bayrağını Türkiye'nin bütün kentlerinde dalgalandıracak. Çünkü bütün Türkiye'yi temsil etmeye layık, buna yetki sahibi bir tek parti varsa bu da HDP'dir." 

Kürkçü, HDP'nin Alevi'nin de Sünni'nin de Hristiyan'ın da dini olmayanın da partisi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Bizim partimiz gencin de yaşlının da kentlinin de köylünün de tarımda ve sanayide çalışanların da bütün emekçilerin ve işsizlerin de partisidir. O nedenle Türkiye biziz, Türkiye HDP'dir, HDP Türkiye'dir. 'HDP'nin o kentte, bu kentte ne işi var' diyenlere şunu diyoruz, Türkiye'nin her yerinde, her köyünde, her kasabasında, her kentinde işimiz var. Çünkü her kentinde eşitsizlik, her kentte adaletsizlik, her kentte zulüm ve sömürü, her kentte faşizm var. " 

Kürkçü ve beraberindekiler daha sonra Atakum ilçesindeki HDP Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.