"Hedef 2016 Rio"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Okçuluk Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu'nda, yeniden 4 yıllığına başkanlığa seçilen Abdullah Topaloğlu, "Bugünden itibaren hedef 2016 Rio Olimpiyatları" dedi.
Abdullah Topaloğlu bir genel kurulu daha birlik içinde geride bıraktıklarını söyledi. Genel kurula katılan delegelerin desteğinden dolayı Türk okçuluğu adına mutlu olduğunu ve bir dayanışma örneği sergilediklerini belirten Topaloğlu, "Oy veren, vermeyen bütün okçuluk camiasıyla birlikte hareket edeceğiz" dedi.
Okçulukta genel kurulların aile fertlerinin bir araya geldiği bir buluşma şeklinde geçtiğini anlatan Topaloğlu, "Bugüne kadar birlikte hareket ettik. Bundan sonra da bir ailenin fertleri olarak Türk okçuluğunu daha yukarılara taşıyacağız" ifadesini kullandı.
Başkan Topaloğlu, yeni dönemin umutlarla dolu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"İleriye dönük projeleri bu dönemde gerçekleştirmek için çaba göstereceğiz. En önemli husus okçuluğun tabana yayılması. Biz geçen 4 yıllık süreçte tabana yayılma konusunda önemli gelişmeler elde ettik. Bu dönemde önemli olan performans sporcusu yetiştirmek. Sonuç alan sporcular yetiştirmeye çalışacağız. Bugünden itibaren hedef 2016 Rio Olimpiyatları. 2016'da başarılı olmanın yolu da hemen bugünden çalışmaya başlamaktan geçiyor. Sporcularımız, olimpiyat madalyası dışında her türlü başarıyı elde etti" diye konuştu.
Yeni dönemde ikinci hedeflerinin tesis sorununu ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Topaloğlu, "İllerdeki okçuluk tesislerini iyileştirmek istiyoruz. Ankara ve İstanbul'da çabalarımız var. Belediyelerle görüşmelerimiz sürüyor. Tesisleri mutlaka yapmak durumundayız" değerlendirmesini yaptı.
Antrenörlere yönelik de çalışmalar yapacaklarını belirten Topaloğlu, şöyle devam etti:
"Antrenörlere belge vermek yetmiyor. Antrenörlerin sosyal güvenliğini sağlamak için çalışacağız. Hepsinin okçulukla ilgili bir işi olmasını sağlayacağız. Çünkü artık anayasamızda bile var 'angarya' yasaktır şeklinde. Bir antrenörden hizmet bekleniyorsa, onun da hakkını teslim etmemiz gerekiyor."

Sporcu sayısı arttırılacak

Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, 2 bin 500 faal sporcuları bulunduğunu bu sayıyı arttırmak için yeni dönemde çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Topaloğlu, şöyle devam etti:
"2 bin 500'ün üzerinde faal sporcumuz bulunuyor. Bunların içinden milli takımlara sporcular seçiyoruz. Bu faal sporcu sayısını arttırmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Bu hafta sonunda Antalya'da yapılacak minikler şampiyonasında 450 miniğimiz yarışacak. Bu da rekor bir sayı. Bizim bu ilgiyi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir."

"Malzemeler pahalı"

Okçuluk malzemelerinin çok pahalı olmasına dikkati çeken Topaloğlu, "Milli takımlara gelenlere en iyi malzemeleri veriyoruz. Bölgelere hazırlanan sporculara aynı şekilde malzemeler yetiştirmek mümkün olmuyor. Bölgelere de malzeme desteği vermeye gayret edeceğiz" dedi.
Okçuluk sporuyla uğraşan çocukların gelecek kaygısıyla spordan koptuğunu savunan başkan Topaloğlu, "Çocuklar belli yaşa gelince okul mu, spor mu şeklinde ayrıma gidiyor ve tercihini okuldan yana kullanıyor. Türkiye'nin en büyük sorunu bana göre bu. Ailelerle temas kurarak bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sponsorluk

Topaloğlu, sponsorluk konusunda gerekli girişimleri yeni dönemde de sürdüreceklerini anlatarak, "Samsung ile sponsorluk sözleşmemiz 2013 yılı ortalarına kadar sürüyor. Bunun dışında sponsorluk çalışmalarımız olacak" dedi.
Sponsorluk konusunda en önemli sorunun nakdi kaynak olduğunu ifade eden Topaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ayni kısmını yerel sponsorlardan elde edebiliyoruz. Esas sıkıntı nakdi sponsorlukta önümüze çıkıyor. Spor Genel Müdürlüğü'nden herşeyi beklemek mümkün değil. Özerklikte amaç gideri karşılayabilmek. Herşeyi devletten beklemek doğru değil. Samsung firması, 2010 ve 2011 yılda toplam 400 bin TL, 2012-2013 yıllarında da toplam 400 bin liralık bir katkı sağladı. Yönetim kurulu üyemiz Sami Alan, Anadolu Jet Genel Müdürü. Resmi imkanlar içinde bize kolaylıklar ve sponsorluk yapacak. İlk yönetim kurulu toplantısında şirketle görüşmeleri sürdüreceğiz. Onlarla da bir anlaşma yapacağız. 2013 yılı içinde Antalya'da büyükler açık hava dünya şampiyonası var. Okçuluğun en prestijli yarışması. Bu yarışma için Samsung ve diğer firmalarla sponsorluk için görüşülüyor."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir