"Hırsızın polisi olmaz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tekirdağ ve Kırklareli'nde halka seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli’nde halka seslendi. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Erdoğan'a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Her türlü provokasyonu yapabilirler” dedi.

İnternete düşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e bir dava hakkında talimat verdiği iddia edilen ses kayıtlarına da değinen  Kılıdçaroğlu, Bir “Başbakan adalet bakanına talimat verip “mahkeme kararı şöyle versin” diyemez. Bu adam bir katildir, hukuk katilidir bu adam” diye konuştu

Ardından Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da düzenlenen mitingde konuşma yaptı.

Tekirdağ’da düzenlenen mitingde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ses kayıtlarını dinlettikleri için polislerden uyarı aldıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hırsızın polisi olmaz, halkın polisi olur" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Kimse ona başbakan demeyecek, soru önergesi vermeyecek. Geçen bir Fransız gazeteci "efendim bir de başçalan ile ilgili soru sormak istiyorum" dedi. Eşi, “Berat'a da haber verin” diyor, kızları çocukları kendisi, amcası, teyzesi, bütün sülale malı götürmekle meşguller.

Mahkemeleri kendi arka bahçesi hale getirmek içi özel bir mücadele yapıyor. Bir başbakan adalet bakanına talimat verip “mahkeme kararı şöyle versin” diyemez. O koltukta oturamaz. O hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır. Bu hukukun ve adaletin katledilmesi demektir.

Hukuk katili

Bu adam bir katildir, hukuk katilidir bu adam. Bana diyorlar ki neden bu kadar ağır konuşuyorsun diye. Allah aşkına ne söyleyeyim ben? Hukuk katili değil mi bu adam? Adalet katili değil mi bu adam?

Bir katilden başbakan olur mu, hırsızdan başbakan olur mu, yalancıdan başbakan olur mu? Bir de utanmadan milletin önüne çıkıyor. Ben merak ediyorum şimdi ses kayıtları için ne diyecek. O koltukta oturmaması gerekiyor.

Bunun Brüksel'de yaptığı bir konuşma var. “Efendim demokrasi var bizde” diyor, hiçbir zaman yürütme yargıya müdahale edemez diyor. Ses kayıtları çıktı. Ben ne demiştim? Yalancıdan Başbakan olmaz. Yalancılığı kendi sesiyle çıktı. Bizi aldatanlara yalan söyleyenlere oy vermeyelim.

Hepimiz sandığa sahip çıkacağız

Erdoğan'a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Hatırlıyorsunuz değil mi, geçen Tokat'a gittiğinde, arabasına iki kişi silahla... Yalan doğru. Her türlü provokasyonu yapabilirler. Hepimiz sandığa sahip çıkacağız.

Böyle bir hırsızlığı görmedik

Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti hiç yaşamadı, böyle bir hırsızlığı görmedi. Bir hükümet, devleti adeta soymakla görevlendirilmiş. Buna izin vermeyeceğiz. İlk kez halkına açıkça yalan söyleyen bir başbakanla karşı karşıyayız. Ona başbakan demeyeceğim, onun adı başçalan. Merak ettiğim, milletin yüzüne nasıl bakıyor. İnsanda biraz utanma olur.

Hırsızlık babadan oğula geçti

Adı yolsuzluğa bulaşmış birinin başbakanlık koltuğuna oturmasını içime sindiremiyorum. Bütün sülale malı götürmekle meşgul. Aile boyu yolsuzluk ilk kez gerçekleşiyor. AK Parti’ye oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu iktidar sizi kandırdı, size yalan söyledi. ‘Sizi zengin edeceğiz’ dediler, kendileri zengin oldular. Din-iman siyaseti yaptılar, sizi sömürdüler. Bunlar yalancı, yolsuzluğu önlediler mi? Gırtlaklarına kadar battılar.

Hangi yasağı getirirseniz getirin, CHP bütün yolsuzlukları halka anlatacaktır. Hırsızlık babadan oğula geçti, aile boyu.

Ses kayıtları ‘sahte’ diyor. Bırak bu ses kayıtlarını, senin bakanın söylüyor. Senin yolsuzluk yaptığını söylüyor. Sana nasıl başbakan derim, senin adın başçalan.

Mazotu 5 liradan alıyorsan sebebi...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Mazotu 5 liradan alıyorsan sebebi budur.

AK Parti’ye halen oy verirseniz, harama ortak olursunuz. Ya helale oy verin ya da haramdan yana tavır takının. Vicdanınız, inancınız körelmediyse, bu ülkenin geleceği, çocuklarınızın geleceği için elinizi vicdanınıza koyun. En büyük sahtekar onlardır.

Hırsızlık yapanı, yolsuzluk yapanı Avrupa Birliği’ne alırlar mı? AB’den sorumlu bakan Egemen Bağış, 3 defada 1.5 milyon dolar götürmüş.

‘Biraz ayıp oluyor’

Ses kayıtlarını dinletiyoruz. Polisler geliyor, ‘ses kayıtlarını kaldırın’ diyorlar. Bütün polislere sesleniyorum. Hırsızın polisi olmaz, halkın polisi olur.

Siyasete girdiğim gün malvarlığımı internet sitesine koydum. 1971’den bu yana Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı maaşın iki katını aldım. Onun malvarlığı sahte, paraları evinde saklıyor.

Bu milleti soyarken hiç vicdanın sızlamadı mı, ‘Biraz ayıp oluyor’ diye düşünmedim mi? Hadi seni anladık, o çocukların günahı neydi?

Soyguna yeter, hırsızlığa yeter. 30 Mart'ta 'Bıktık bunlardan' diyeceksiniz, yeni bir Türkiye’nin önünü açacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti kan ve gözyaşıyla kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman vermekten çekinmedi.”