"Hız limitinin artırılması trafiği rahatlatacak"

TŞOF Başkanı Apaydın, şehir içi bölünmüş yollarda hız limitinin 70 km'ye çıkmasıyla ilgili, "Trafiği rahatlatacak bir uygulama" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile şehir içi  bölünmüş yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasını olumlu bulduklarını belirterek, uygulamanın şehir içi trafiği rahatlatacağını ifade etti. 

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce şehir içinde trafiğin yoğun aktığı noktalarda hız limitinin bazı yerlerde 50, bazı yerlerde 70 kilometre olarak uygulandığını hatırlattı. Şehiriçi bölünmüş yollarda hız limitinin 90 kilometreye çıkarılmasının hem istenmeyen trafik kazalarının önüne geçilmesi hem de trafiğin akışını sağlamak açısından iyi bir uygulama olacağının altını çizen TŞOF Başkanı Apaydın, şunları kaydetti: 

"Yeni düzenleme ile il ve ilçe trafik komisyonları ile ulaşım koordinasyon merkezleri (UKOME), yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçişlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayollarında, araç cinsleri için ayrı ayrı olmak üzere hız sınırlarını 32 kilometre, yerleşim yeri içinde bulunan diğer bölünmüş karayollarında ise 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili kılınmıştır. Bu uygulama ile hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi, azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araca farklı hız sınırı da getirilebilecek. Hız arttırma yetkisi UKOME ve il trafik komisyonlarında olup, uygulama ile kazaların azalmasını bekliyoruz. Öte yandan altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırı 50 kilometre olarak korunmaya devam edecektir. Vatandaşımız hız limiti işaretlerine dikkat etmeli." 

Bu konularda ilginizi çekebilir