"HSYK düzenlemesine ilişkin beyan vermek kimsenin haddi değil"

Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin HSYK düzenlemesi ile beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Erdoğan, 6. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara Vilayetler Evi'nde verdiği yemekte katılımcılara hitap etti.

Konuşmasına tarih vurgusu yaparak başlayan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu ve HSYK düzenlemesine değindi. "Türkiye'nin HSYK düzenlemesi ile beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir" diyen Erdoğan, "Hükümetin amacı yargıya müdahale değil, yargıdaki illegal örgütlere karşı bir müdahaledir. Yargı içindeki illegal örgütlenmeye yönelik mücadelemiz var, bunun deşifre edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk kılıflı darbe girişimi

17 Aralık operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulanan Erdoğan, "Türkiye'de 17 Aralık'ta gerçekleştirilen, yolsuzluk kılıfına koyulmuş operasyon bir darbe girişimidir. Halk bunun bir hukuki operasyonu değil, darbe girişimi olduğunu kabul etti. Algı operasyonunu yapanlar kendi ülkelerini karalıyorlar, bu tavır ihanettir" dedi.

17 Aralık süreci bir paket içinde bir kaç hedefi vurmayı amaçlayan süreçtir. Paketin muhtevasıyla ambalajı arasında çok ciddi farklılıklar olduğunu hepimiz gördük ve görüyoruz. Ambalajda yolsuzluk iftirası varken paketin içinde demokrasiye, milli iradeye, siyasete özellikle çözüm süreci ve dış politikaya yönelik sabotaj olduğu bugün artık net şekilde ortaya çıktı, daha da çıkacak onu söyleyeyim daha bitmedi. Daha da çıkacak.

HSYK düzenlemesine ilişkin olarak görüşlerini büyükelçilerle paylaşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yapılmasını talep ettikleri değişiklikle ilgili şu açıklamada bulundu:

Hükümetimizin yargıda yapmaya çalıştığı değişiklik yargıya müdahale değil yargı içindeki illegal örgütlenmeye yönelik bir mücadeledir. Bu örgütün gerçek yüzünün yurt dışında artık mutlaka anlatılması ve deşifre edilmesi gerekir.

Büyükelçilere mesaj verdi

"İçeride algı operasyonunu nasıl bozduysak, dışarıda da birlikte bozacağız ve bozuyoruz" diyen Erdoğan, büyükelçilere hitaben şöyle devam etti:

Burada hiçbir arkadaşımın bir defa bu konularda ihmalkar davranmaması gerekir, ilgili bütün mercilere bu gerçekleri anlatmanız gerekir, anlatmamız gerekir. Ne gerekiyorsa bunun adımlarını hep birlikte atmamız gerekir. Dış politikada bizim saklımız ve gizlimiz yok. Neysek oyuz. Gizli niyetlerle gizli ajandalarla değil ilkelerle hareket eden bir ülkeyiz. Temsil edildiğimiz her ülke şunu çok iyi bilmelidir, dostun dostuyuz ve herkes de bizim dostluğumuzdan emin olsun. Şu anda hangi ülkeyle ilgileniyorsak, yeryüzünde hangi meseleyle ilgileniyorsak, tamamen ilkelerimizle hareket ediyoruz. Dostluk, kardeşlik ve barış ekseninde adımlar atıyor, sadece ve sadece vicdan ve adaletten yana tavır belirliyoruz. Bunun dışında hiçbir niyetimiz yok, gayemiz ve hedefimiz yok.

Bu konularda ilginizi çekebilir