"IMF'ye Ankara'dan bağırmakla olmaz"

Bahçeli, IMF görüşmeleriyle ilgili "Sayın Başbakan, bugün Türkiye'de ne olup bittiğini halkımızla paylaş" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

SÖĞÜT - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan, bugün Türkiye'de ne olup bittiğini halkımızla paylaş. 'Kapalı kapılar ardında birtakım görüşmeler yapıyoruz' diye IMF'ye Ankara'dan bağırmakla bir yere varılmaz" dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bir ülkenin başbakanının seçilinceye kadar partisinin genel başkanı olduğunu belirterek, seçildikten sonra "Şu kadar bana oy verdi, bunlar benim dostumdur, bana oy vermeyenler ise hasmımdır" diyerek Türkiye'yi ikiye ayırıp başbakanlık yapmanın toplumda derin yaralar açtığını kaydetti.

Bahçeli, işsizliğin yaygınlaşmasının ülkenin krizde bulunduğunun göstergesi olduğunu ifade ederek, "Üretim kapasitesi düşüyor, üretilmeyen bir ülkede yeni istihdam alanları, yeni iş alanları açılamıyor ve yaşanan krizle de var olanlar kapatılıyor" diye konuştu.

İşsizlikle beraber yolsuzluğun da yaygınlaşması ve tabana yayılması halinde Türkiye'nin karşı karşıya kalacağı sosyal sıkıntıyı bugünden düşünmek istemediklerini belirten Bahçeli, "Bunun için bu kriz önemlidir. Krizi aşmak için gerekli tedbirleri almak, o tedbirlerin arkasında durmak lazımdır. Yoksa belli bir satın alma gücünün üstünde bulunanlara birazcık kolaylık sağlayan küçük paketlerle, tedbir paketleriyle 'İşte konutta ÖTV'yi aşağıya çektik, bilmem neyi ne yaptık' diye istediğin zaman istediğin politikaları uygulayacak bir dönem yok" dedi.