"İmralı'ya gitmesi gereken olursa göndereceğiz"

Başbakan Erdoğan, terör örgütü elebaşının yanına başka mahkumların gönderilip, gönderilmeceğine ilişkin soruları yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı adasında tutuklu bulunan terör örgütü elebaşının yanına başka mahkumların gönderileceğine ilişkin haberlerle ilgili, "Hazırlıklarımız orada sürüyor. Oraya gitmesi gereken mahkumlar olursa, tabii ki onları oraya göndereceğiz. Şu anda orada hazırlıklar devam ediyor" dedi.

Erdoğan, Norveç Veliaht Prensi Haakon ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, hazırlıkları süren ekonomik paketin neleri içerdiğinin sorulması üzerine, "Açıkladığımda öğreneceksiniz", "haftaya mı kaldı?" sorusu üzerine de "Bugün daha salı, haftaya daha çok var" dedi.

"Adalet Bakanı'nın açıklamaları olmuştu. İmralı'daki terör örgütü elebaşının yanına bir kaç mahkumun daha nakledilmesi ile ilgili olarak bir kararlılık var mı? Başka mahkum nakli düşünülüyor mu?" sorusuna, Erdoğan, "arkadaşlar hazırlıklarımız orada sürüyor. Oraya gitmesi gereken mahkumlar olursa, tabii ki onları oraya göndereceğiz. Şu anda orada hazırlıklar devam ediyor" karşılığını verdi.