"İnsan haklarından sorumlu bakanlığa gerek yok"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üskül, tatilde de çalışabilmek için karar alacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, insan haklarından sorumlu bir bakanlığın kurulmasını gerekli görmediğini söyledi.

Komisyon, gündemdeki konuları görüşmek üzere, Komisyon Başkanı Zafer Üskül başkanlığında toplandı.

Üskül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, komisyonun, yaz aylarında da çalışabilmesi için karar alması gerektiğini belirterek, tatile girmeden bu kararı almak istediklerini ifade etti.

Komisyonun çalışmalarının tatilde de devam ettiğini kaydeden Üskül, ''Dilekçeler gelmeye devam ediyor. İnsan hakları alanında acil müdahale etmemiz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, tatilde de çalışabilmek için bu kararı alacağız'' dedi.

Zafer Üskül, 3 günlük bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammerberg'in kendisinden randevu istediğini ifade ederek, Hammerberg ile 1 Temmuzda İstanbul'a görüşeceğini söyledi.

Bir gazetecinin, ''İnsan haklarından sorumlu bir bakanlığa ihtiyaç var mı?'' sorusu üzerine Üskül, insan hakları konusunun, bütün bakanlıkları ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti.

Zafer Üskül, her bakanlığın çalışma alanı içinde insan hakları sorunlarının yer alabildiğine işaret ederek, ''Dolayısıyla, bütün bakanların kendi görev alanları ile ilgili konularda, insan hakları ile de ilgilenmeleri bir zorunluluktur. Ayrı bir bakanlığın olması, sanki bir tür, bakanların üzerindeki o yükü ya da görevi almak gibi bir durum yaratabilir. Ben gerekli görmüyorum açıkçası'' diye konuştu.