"İnsan Kaynakları Yönetiminde Koçluk Uygulaması ve Etik Boyutu" paneli

PERYÖN, 22 Mayıs'ta, Bahçeşehir Üniversitesi'nde "İnsan Kaynakları Yönetiminde Koçluk Uygulaması ve Etik Boyutu" başlıklı bir panel düzenliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
İSTANBUL - Türkiye'de son yıllarda bireysel ve kurumsal olarak yaygın şekilde alınan "koçluk hizmeti", beraberinde bazı soruları da akıllara getirdi. Bunların başında koçların yetkinliği, hangi eğitimleri alarak mesleklerini sürdürdükleri, koçluk hizmeti alımında bir standart olup olmadığı, şirketlerin koçluk hizmeti alımında hangi kuralları uyguladığı ve elbette koçluk hizmetinde koçların uyduğu etik kuralların olup olmadığı geliyor.
Bu gelişmeleri göz önünde bulunduran Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), Türkiye'de ilk kez "insan kaynakları yönetiminde koçluk ve etik" konusunu bir panelde ele alıyor. Panel; bu konudaki farkındalığı artırmak ve tarafların görüşlerini birinci elden aktarmayı amaçlıyor.
Açılış konuşmasını PERYÖN Başkanı Yiğit Oğuz Duman yapacağı panelde, PERYÖN Etik Kurulu Başkanı Dr. Habibe Akşit "PERYÖN ve Etik" konulu bir sunum gerçekleştirilecek. Panelin konuşmacıları ise şu isimlerden oluşuyor: Dr. Habibe Akşit (Oturum Başkanı), Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu (Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği -ICF Türkiye- Başkanı, Gürkan Sarıoğlu (Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği -ICF Türkiye- Danışma Kurulu Üyesi, Rıza Kadılar (Yönderlik ve Koçluk Derneği -EMCC-T- Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Bayburtluoğlu (Avivasa ve Peryön Yönetim Kurulu Üyesi), Arzu Pervizpour Dedeoğlu (Four Seasons İK Direktörü).
Panelde tartışılacak bazı konu başlıkları ise şöyle:
Koçluk ile ilgili kavramların netleşmesi. Mentorluk, koçluk ve danışmanlık arasındaki farklar.
İK hangi durumlarda koçluk hizmeti almayı tercih ediyor?
İK yöneticisi koçluk hizmeti almak istediğinde nelere dikkat ediyor?
İK yöneticileri koçluk hizmeti alacak koçları hangi kriterlere göre seçiyorlar?
Şirketler koçluk hizmetinden ne bekliyor?
Koçların bu konudaki görüşleri nedir? Onlar koç ile çalışmaya karar verirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorlar?
Koçluk mesleğinde etik kurallar var mı?
Koçlar koçluk hizmeti alıyor mu?