"İspat edersem istifa eder misin?"

CHP lideri Kılıcdaroğlu, Başbakan'ın emekli sandığı numarasını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN/KONYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer senin emekli sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem çıkıp milletin önünde özür dileyecek misin, dilemeyecek misin?" dedi.

Karaman'a gelen Kılıçdaroğlu, Aktekke Meydanı'nda halka hitap etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini işçi emeklisi olarak gösterdiğini, ancak emekli sandığı emeklisi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Recep Bey senin bütün foyalarını ortaya çıkardım ama bu kadar acemi olduğunu bilmiyordum. Recep Bey Karaman Meydanı'ndan söylüyorum, eğer senin emekli sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem çıkıp milletin önünde özür dileyecek misin, dilemeyecek misin? Şimdi size Recep Beyin emekli sandığı numarasını veriyorum: 54.771.295.0. Bu numaraya baksın, kendi aylığını görecektir" diye konuştu.

Karaman'ın birçok önemli değeri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın annesinin burada yattığını, Karaman'ın Türk dilinin başkenti olduğunu söyledi ve iktidarları döneminde Türkçeyi dünya dili yapacakları sözünü verdi.

Miting alanındaki, "Karaman'ın koyunu, çıktı Receb'in oyunu" pankartını gösteren Kılıçdaroğlu, bu oyunu bozacaklarını ifade etti.

"Recep Bey, candan konuşamaz"

Daha sonra Konya'nın Ereğli ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Yunus Emre Meydanı'nda halka hitap etti.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, emekli, işçi, çiftçi ve esnafın hayatından memnun olmadığını öne sürerek, ranttan değil, halktan yana bir düzen kuracaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Recep Bey, camdan konuşur, candan konuşamaz. Biz içimizden ne geliyorsa, yüreğimizde ne varsa, hedefimizde ne varsa yiğit adam gibi çıkar adam gibi söyleriz. Halkın iktidarında yeni bir anayasa yapacağız, dokunulmazlıkları kaldıracağız ve Recep Bey de gelecek hesabını verecek. Yolsuzluk dosyalarından korkuyor. Bakın bugün eskiden AKP'de bakanlık yapan şimdi bir partinin genel başkanlığını yürüten bir saygıdeğer vatandaşımız soruyor. Diyor ki, 'sen Offer'i tanımadığını söylemiştin, akşama doğru bir sefer gördüm dedin.' Şimdi soruyor; 'Bilkent Otel'de Offer'i arka kapıdan aldın mı almadın mı? Özel görüşme yaptın mı, yapmadın mı? Bir sefer değil, 5 veya 6 sefer görüştün mü görüşmedin mi?' Recep Bey'den bir ses var mı? Aynen dut yemiş bülbül gibi ses yok."

İktidarın inanç ticareti yaptığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Geçen demiş ki, 'bizim imanımızı ölçecek adam var, senin kalibren ona yetmez.' Önce şunu söyleyeyim. Biz hiç kimsenin imanını ölçecek bir adam olduğunu bilmiyoruz. Haşa öyle bir niyetimiz de yok. İmanın kimde olduğunu, inancın kimde olduğunu bir tek Allah bilir. Öyle bir girişimde bulunmaya ne inancımız müsaade eder ne başka bir şey. Ama senin kalibren yetmez diyorsa demek ki birilerinin kalibresi yetiyormuş onun imanını ölçmeye. Recep Bey kimin kalibresi yetiyor senin imanını ölçmeye, çık millete anlat bakalım."

Bu konularda ilginizi çekebilir