"Kadına yönelik şiddetin karşısındayız"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kadın Komisyonu, kadına yönelik şiddetin, cinsiyetçi politikaların ve her türlü hak ayrımcılığının takipçisi olacaklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kadın Komisyonu, "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda, kadınların maruz kaldığı şiddetin artarak devam ettiği, kadın emeğinin, bedeninin kapitalizm, gericilik ve ataerkil anlayışın saldırılarına maruz kaldığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Biz inşaat mühendisi kadınlar da diğer tüm kadınlar gibi yaşamın her alanında şiddetin farklı biçimleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Evde ve sokakta maruz kaldığımız ayrımcılığın yanı sıra toplumda 'erkek mesleği' olarak algılanan inşaat sektöründe var olmaya, sektördeki eril hakimiyet ve eril dil ile mücadele etmeye çalışıyoruz. Kadın mühendis oranının yüzde 3'ten yüzde 10'lar seviyesine yaklaştığı sektörümüzde, mesleğin fiziki güçle değil, kişisel yetenek, beceri, donanım, eğitim ve üretebilme kabiliyetiyle şekillendiğini biliyoruz.

İnşaat Mühendisleri Odası Kadın Komisyonu olarak kadına yönelik her türlü hak ayrımcılığının, şiddetin takipçisi olacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir