"Kanaat önderleri" Türk şirketlerle buluşacak
ABD'de kurulan ve bilim dünyasında "iş dünyasının kanaat önderleri" olarak tanınan Harvard, Stanford, MIT gibi üniversitelerde görevli 30 bilim insanı, Türkiye'nin büyük sanayi şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.
ANKARA - ABD'de kurulan ve bilim dünyasında "iş dünyasının kanaat önderleri" olarak tanınan Harvard, Stanford, MIT gibi üniversitelerde görevli 30 bilim insanı, Bilkent Üniversitesi'nin organizasyonuyla düzenlenen konferansta Türkiye'nin büyük sanayi şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.
İstanbul'da 6-7 Temmuz tarihlerinde yapılacak konferansta, Türkiye ve dünya genelinde küresel ekonomik kriz sonrası gelecekteki üretim teknolojileri, fiyatlandırma yönetimi, yeni üniversite eğitimi ve telekomünikasyon sektöründeki değişimler ele alınacak.
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üretim, yönetim stratejileri, tedarik zinciri, lojistik, üretim yöntemleri, yatırım, finansman, satış ve üretim gibi alanlarda stratejik kararların verilmesini sağlayan alanlarda çalışan 30 bilim insanının oluşturduğu "iş dünyasının kanaat önderleri"nin 6 Temmuz Cuma günü Türkiye'nin önemli firmalarının temsilcileriyle bir araya geleceğini belirtti.
Kapalı kapılar ardında üretimi tartışacaklar
Bilim insanlarının MIT, Harvard, Stanford gibi dünyanın en iyi üniversitelerinde öğretim üyesi olduklarını ve yılda bir kez kapalı kapılar ardında iki günlük çalışma toplantısı yaptıklarını anlatan Sabuncuoğlu, şu bilgileri verdi: "Bu toplantılarda, hem dünyanın gittiği yer ve sektörlerin ihtiyaç duyduğu alanları, akademik çalışmaları yönlendirilmesi gereken alanlarını ve gittikleri ülkelerin katılımıyla o ülkenin sanayisi ve iş dünyası konuşuluyor. Bu grup, dünyanın en iyi üniversitelerinde görev yapmalarının yanı sıra 10-15 tane uluslararası şirkete danışmanlık yapıyor, kitapları var ve dünya çapındaki yayın kuruluşlarında editörler ya da buralarda yayın sahibiler."
Türkiye'nin ekonomik olarak hem bölgesel hem de dünyada önemli bir güç olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Sabuncuoğlu, bunun getirdiği bazı yükümlülüklerin de bulunduğunu söyledi.
Türkiye'deki bir fabrikanın herhangi bir ülkede sattığı mallar dolayısıyla çok farklı ülkelerde dağıtım merkezleri kurmak, oradaki sistemlerini organize etmek ve ilişkilerini de sağlamak zorunda olduğuna işaret eden Sabuncuoğlu, konferansın konusunun da buradan yola çıkarak hazırlandığını belirtti. Sabuncuoğlu, konferansta, Türkiye'nin bu yapı içindeki tedarik zincirini nasıl oluşturacağı, gelecekteki üretim teknolojileri, fiyatlandırma yönetimindeki yeni yaklaşımlar, üniversite eğitiminde olması gereken değişiklikler, telekomünikasyon sektöründeki değişimler gibi konuların ele alınacağını sözlerine ekledi.