"Kandil bombardımanı arıcılığı vurdu" iddiası

Irak Kürt medyasından "Türk savaş uçaklarının Kandil Dağı'na düzenlediği bombardıman, bölgedeki arıcılık sektörüne ciddi darbe vurdu" iddiası geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'ndaki PKK hedeflerine karşı düzenlediği operasyonlar ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Irak Kürt medyasından  "Türk savaş uçaklarının Kandil Dağı'na düzenlediği bombardıman, bölgedeki arıcılık sektörüne ciddi darbe vurdu" iddiası geldi.

KDP ile yakınlığı ile bilinen Rudaw canlı yayınına katılan Kürdistan Bölgesi Arıcılar Birliği Başkanı Ahmed Pışderi, Kandil Dağı eteklerinde bal üretiminin düştüğünü anlatırken yaz mevsiminde hava sıcaklıklarının artması ve mevsim boyunca etkili olan şiddetli rüzgarların da üretimi olumsuz etkilediğini belirttikten sonra, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede gerçekleştirdiği bombardıman bal üretimine ayrıca ciddi bir darbe oldu" savlarını dile getirdi.

Ahmed Pışderi, operasyonların  bölgedeki arı kovanlarına verdiği "zarara" ilişkin "Arıların temel kaynağı olan yüzlerce dönümlük ormanlık arazi ile birçok tarla ve gül ağacı yanarak yok oldular" diye konuştu.

Bu arada, "Süleymaniye'nin Ranya ilçesine Sengeser Nahiyesi Tarım Müdürlüğü verilerine göre, Kandil Dağı eteklerinde 20 binden fazla arı kovanı bulunuyor Geçen yıl bu bölgede 80 ton bal üretilirken, bu yıl üretimin 20 ile 40 tona gerileyeceği tahmin ediliyor" deniliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir