"Kardeşçe yaşayan bir İstanbul yaratacağız”

CHP İstanbul adayı Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde hiç kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim tek hedefimiz var; Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşayan bir İstanbul yaratmak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Alibeyköy'de partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, İstanbul'da yaptıkları çalışmada "gece aç yatağına giren binlerce kişinin tespit edildiğini" öne sürdü.

Seçilmesi halinde hiç kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eğer bu coğrafyada yaşıyorsak, bir insan yatağa aç girerse gönlümüz rahat etmez. Herkesin kardeşlik içinde, güzel, huzurlu bir yaşam sürmesi lazım. Bunun için çalışacağız" diye konuştu.

Aylık geliri açlık sınırının altında olan ailelere 600 TL yardımda bulunacakları sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, "Bunu nasıl yapacaksınız?" diye kendilerine sorulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sen yandaşlarına milyar dolarlar aktarırken para buluyorsun da sıra fakir fukaraya geldiğinde mi para bulamıyorsun? İstanbul'un 10 milyar dolarlık bütçesi var. İstanbul'da para çok. İstanbul'da dürüst yönetim yok. İstanbul'da namuslu yönetim yok. Yoksa İstanbullular gül gibi geçinir gider. Aynı soruyu Başbakan da soruyor. Sen yandaşlarına talimat ver. Seçimlerde CHP'ye oy versinler. Ben, sana ve yedi sülalene de bakarım. Ülkeyi yönetemiyorsanız ben bütçenin denk gelmesi için de çalışırım. Yeter ki bu milletin yakasından düşün artık."

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunların hepsi aynı. Bakınız hayali ihracatçı bunlarda, imar affına taşeronluk yapanlar bunlarda, yandaşlara kaynak aktaranlar bunlarda. Organize yolsuzluk yine bunlarda. Organize olmuşlar İstanbul'un rantını paylaşıyorlar. Biz, buna izin vermeyeceğiz. Bizim tek hedefimiz var; Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşayan bir İstanbul yaratmak."