"Kılıçdaroğlu, dengeyi kaybetti"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Siirt'te dile getirdiği "Statükonun Allah'ı Ankara'dır" ifadesini eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siirt'teki konuşmasına ilişkin, "Siirt'teki konuşmasında dengeyi kaybetti. Maalesef orada kullandığı ifade hem çok çirkin. Şahsımıza hakarete katlandık da ama bu saygısızlığa, bu hakarete, bu alçaklığa katlanmamız mümkün değil" dedi.

Düzce'nin Yığılca ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Siirt'teki konuşmasına da değindi. Erdoğan, "Geçenlerde sayın Kılıçdaroğlu benim kayın pederimin memleketine gitti. Siirt'te konuşma yapıyor. Siirt'teki konuşmasında dengeyi kaybetti. Maalesef orada kullandığı ifade hem çok çirkin. Şahsımıza hakarete katlandık da ama bu saygısızlığa, bu hakarete, bu alçaklığa katlanmamız mümkün değil. Ne diyor?

Diyor ki; 'statükonun Allah'ı Ankara'dır.' Şimdi manevra yapmaya başladı. Diyor ki, 'Başbakan da Allah'ın kuruşuna ihtiyacımız yok, dedi.' Benzetmeye bak. Bir defa Allah mekandan münezzehtir. Allah'a mekan tayin edemezsin ama bu adamın bu tür bir anlayışı yok ki. Neyi, nasıl, niçin kullanacağını bilmiyor. Geliyor Şeb-i Aruz'a orada başka konuşuyor, Kutlu Doğuma geliyor başka konuşuyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir