"Marka odaklı çalışmalarla pazarımızı genişleteceğiz"

Mevcut pazarda müşteri sayısını artırmayı hedefleyen Nil Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Kulkul, "Koltuk üretimi alanına yoğunlaşarak, bu alanda büyümeyi planlıyoruz dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Mobilya sektöründe kalite, hizmet ve tasarımın önemine dikkat çeken Nil Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kulkul, bu sağlandıktan sonra pazarda öne çıkmak için markalaşma çalışmalarının yapılması gerektiğini kaydetti. Bu kapsamda marka odaklı çalışmalarına ağırlık verdikleri bilgisini veren Kulkul, "Bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlanması ile yeni pazarlara giriş yapabileceğiz. Ayrıca mevcut pazarımızda da müşteri sayımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi. Koltuk takımı, kanepe, yatak ve baza üretimi yapan Nil Mobilya, bu yıl Ortadoğu, Körfez, Asya ve Kuzey Amerika ülkelerine ihracat yaparak satış kapasitesini artırmak istiyor.

Mobilya tarzları ve beğenileri her ülkede farklı olduğu için yeni pazarlara girmenin zor olduğu değerlendirmesini yapan Mustafa Kulkul, yine de dış pazarda çeşitliliği artırmak istediklerini dile getirdi. Halen 20 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Kulkul, halen üretimin yüzde 25'ini ihracata kanalize ettiklerini bildirdi. Kulkul, "2015 yılında Etiyopya'nın yanı sıra Türkmenistan, Ürdün, Filistin ve Fas gibi ülkeleri ihracat pazarımıza ekledik. Bu yıl içinde Ortadoğu, Körfez Ülkeleri, Asya ve Kuzey Amerika pazarlarına girmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.Marka bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalarını satış noktalarının olmadığı illerde yoğunlaştıracaklarını dile getiren Mustafa Kulkul, bölge bayisi ve 150 satış noktası ile hizmet verdiklerini anlattı. Firma stratejilerinden de bahseden Kulkul, şöyle devam etti: 

"Mevcut ürün gruplarımızla, bayilerimizde daha fazla yer almak istiyoruz. Tasarım ve kalite odaklı ürünlerimizle koltuk denildiği zaman akla ilk gelen firmalardan biri olmayı hedefliyoruz. Üreticinin ve rekabetin arttığı günümüzde koltuk üretimi alanına yoğunlaşarak, bu alanda büyümeyi ve kendimizi geliştirmeyi planlıyoruz." 

Verimliliği artırmaya odaklandı 

Bunun yanında üretim, satış ve perakende alanında da tecrübeli bir ekibe sahip olduklarını anlatan Mustafa Kulkul, "Tasarım ve kaliteyi birleştirerek önce müşteri memmuniyetini sonra kârlılığımızı artırmayı düşünüyoruz. Ürünlerimizde TSE 12520 ürün uygunluk kalite belgesine sahibiz. Ayrıca, üretim alanında verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapacağız" dedi. 

Firmalarının gelişim sürecinden de bahseden Mustafa Kulkul, Nil Mobilya'nın temellerinin atıldığı 1980 yılından bu yana mobilya ürettiklerini hatırlattı. Kulkul, bugün itibarıyla 120 çalışanla günlük 40 koltuk takımı ve 60 parça yatak ve baza seti üretimi yaptıklarını sözlerine ekledi. Firmanın deneyimine markalaşma çalışmalarını da ekleyerek, sektörde öne çıkmak istediklerini söyleyen Kulkul, bu sayede pazar paylarını da yükselteceklerini ifade etti. 

Son olarak mobilya sektöründe kalite, hizmet ve tasarım önemine dikkat çeken Mustafa Kulkul, "Müşterinin firmaya güveni bunlarla sağlanıyor. Bu sağlandıktan sonra pazarda öne çıkabilmeniz için markalaşma çalışmalarının yapılması gerekiyor. Biz de markalaşma çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarımız olumlu sonuçlanması ile yeni pazarlarda, yeni müşteriler bulabileceğiz" açıklamasını yaptı.