"Mezarına neden bilye attın, anlamadım"

Berkin Elvan hakkında ilk kez konuşan Erdoğan, Berkin'in ekmek almaya gitmediğini öne sürdü, anne Elvan'a ise "O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına; neyin mesajını veriyorsun" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, 269 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren ve önceki gün bir milyonu aşkın kişinin katıldığı cenaze töreninde defnedilen Berkin Elvan hakkında konuştu..

Elvan'ın elinde sapan ve demir bilyelerle dolaştığı sırada vurulduğunu iddia eden Erdoğan, "Geçenlerde İstanbul'da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, terör örgütlerinin içinde ne yazık ki yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle olan bir çocuk orada maalesef bir biber gazına muhatap oluyor. Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak?" dedi.

"Ne ekmek alması ne alakası var?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalan söylemekle itham eden Erdoğan, "Ama bu Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalanını söylüyor, 'ekmek almaya giden çocuk' diyor. Dürüst ol, dürüst. Ne ekmek alması ne alakası var?" diye konuştu.

Anne Elvan'a "anlamadım" cevabı

Erdoğan, Berkin Elvan'ın annesinin "Evladımı Allah değil, Erdoğan aldı" sözleriyle ilgili de konuştu.

Erdoğan, "Çok enteresan, annesi 'Evladımın katili başbakan' diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun" şeklinde konuştu. 

"Gülen Filistin'deki çocuklar için gözyaşı dökmedi"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pensilvanya'daki zat bir tane Filistinli çocuk için gözyaşı dökmedi. Dökemez. Patronları zaten buna izin vermez. Bir tane Mısırlı, Suriyeli çocuk için gözyaşı dökmedi. Mavi Marmara şehitleri için gözyaşı dökmedi. Şimdi kalkmış oradan buraya, hem de mezhep ayrımcılığını körükleyen, sokakları tahrik eden taziye mesajları gönderiyor. Yazıkları olsun sana. Aynını CHP yönetimi yapıyor. Onlara da yazıklar olsun." 

Burak Can'ı Kılıçdaroğlu'nun cellatları öldürdü iddiası

Erdoğan, Burak Can Karamanoğlu'nu öldüren kişilerin CHP liderinin cellatları olduğunu öne sürerek, "Burak Can'ın elinde sapan yoktu. Burak Can'ın elinde silah yoktu. Sadece evinin önünde olan bu yavruyu orada şehit ediyorlar ve sokaktan toplanan kovan sayısı 42. Bunlar bu teröristlerle el ele iş tutuyorlar ve o yavrumuzu öldürenler işte Kılıçdaroğlu'nun gayrı resmi illegal cellatlarıdır. Bunu böyle biliniz" ifadelerini kullandı.

Sami Elvan'a da yüklendi

Erdoğan, Berkin'in babası Sami Elvan'a da yüklendi. Burak Can'ın babasının ortam iyice gerilmesin diye cenazeyi Giresun Alucra'ya götürdüğünü söyleyen Erdoğan, "Orada defnediyor. Bu da baba. Ama bu kalkıp da öyle bir beyanda bulunmuyor. 'Ülkem gerilmesin' diyor, 'vatan sağolsun' diyor, 'ben bu acıya katlanacağım' diyor. Buyur, kim gerilimden yana, kim barıştan yana?" açıklamasını yaptı..

"Cenaze çözüm sürecini yıpratmak için"

Bir milyonu aşkın kişinin katıldığı Berkin Elvan'ın cenazesinin çözüm sürecini yıpratmak için düzenlendiğini iddia eden Erdoğan, "CHP zaten rant devşirmeye çalışıyor. Holding patronları da öyle hepsi el ele. Malum medya manşetlerinden adeta kan döküyor, kan. Kin fışkırtıyor. Sanmayın ki bunlar bir çocuğun cenazesi için bir araya geldiler. Hayır. Bunlar maşa. Türkiye'yi, ekonomiyi, huzuru, çözüm sürecini yıpratmak isteyenlerin maşası bunlar" dedi