"Müslüman dünyasında Haçlı jandarması olduk"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin Suriye politikasını eleştirirken, "AKP, Türkiye'yi Müslüman dünyasında adeta Haçlılar'ın jandarması konumuna getirmiştir" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğu'da akan her kanda mesuliyeti olanların, televizyon ekranlarında döktükleri göz yaşları ile merhamet abidesi kesildiğini ve  "gözyaşı takip merkezi" kurmuşçasına, başkalarını yufka yürekli olmamakla suçladığını ileri sürdü.

İslam dünyasında akan masum Müslüman kanlarının her şeyden önce bu coğrafyayı değiştirmek isteyen Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlarının eline bulaştığını savunan Vural, "Arap Baharı adı altında İslam dünyasında gözyaşı yarışına girenlerin emperyal güçlerle girdikleri ortaklıkları sayesinde, Ortadoğu'ya büyük bir kaos hakim olmuştur. Bütün bu yaşanan acılarda en büyük paya sahip olan AKP sözcülerinin hiç vicdanları sızlamıyor, o Müslüman, mazlum kanları akıtan politikalarına bizi de ortak etmeye çalıyor" diye konuştu.

AK Parti iktidarının, emperyalist güçlerle "savaş çığlıkları" attığını idia eden Vural, bu filmi daha önce Irak, Afganistan, Libya'da gördüklerini ifade etti.

Vural, Esma'ya ağlayanların, Rabia işareti yapanların, Müslümanlar'ın yanında olduklarını söyleyenlerin, şimdi emperyalist güçlerle yeni Irak yaratma peşinde olduklarını ileri sürerek, "Bunu millete bir izah etsinler bakalım. Irak'ta daha önce yaşananlardan farklı mı olacak Suriye? Bunların derdi ne demokrasi ne İslam dünyası ne Esma ne de Musa. Bunların tek derdi hizmetkarı oldukları USA" dedi.

Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen mücadele kapsamında tezkere alan hükümetin "kılını kpırdatmadığını" ancak koalisyon güçlerine İslam coğrafyasına kan ve gözyaşı getirmeye hevesli göründüğünü iddia eden Vural, AK Parti iktidarının, muhalefetin fikirlerini dikkate almadığını, milletin dışındaki odaklara teslim olduğunu öne sürdü.

Vural, şöyle devam etti:

"Siz bir tek Obama'nın ağzına, beyzbol sopasına mı bakıyorsunuz? Unutmayın bu milletin sopası da ağırdır. Böyle önemli kararlarda endişelerimizi ifade ediyoruz ama onlar için söylediklerimizin bir anlamı yok? Obama'dan onay almaları kafi, hemen atlıyorlar. 'Müdahale' dediler, hemen atladılar. Yüzme bilmiyorsunuz, atlıyorsunuz. Ahmet Davutoğlu atladı, stratejik derinlik diye ama yüzme bilmiyor derinliklerde battı.

Haçlılarla birlikte hareket etmek sizin kanınıza dokunmuyor mu? Milletin kanına dokunuyor. Türk milleti, Müslüman'ı Müslüman'a kırdıran bir projenin içinde olmamalıdır. AKP, Türkiye'yi Müslüman dünyasında adeta Haçlılar'ın jandarması konumuna getirmiştir.

Bütün bunlar yaşanırken kalkmış bir de ağlama yarışına girmişler. O insanların döktüğü kan ve gözyaşı, bu sorumluluğu olan insanların döktükleri gözyaşı ile silinebilecek, üstü örtülebilecek gibi değildir.

Hükümet, Suriye konusunda doğrudan doğruya ABD ve batı ülkelerinin menfaatine uygun hareket ediyor. Suriye müdahalesinde asıl amaç ABD ve bazı batı ülkelerinin çıkarlarıdır.

Türkiye maalesef Ortadoğu'da bir güç dengesi oluşturamamıştır. Bunun için de inisiyatif sahibi olamamaktadır. Türkiye, güçler arasında pinpon topu gibi oynanan bir ülke haline gelmiştir."

"Fatma'nın, Nur'un mektubunu da okudun mu?"

"Iraklı Fatma'nın, Nur'un mektuplarına benzer mektuplar Suriye'den gelirse ne yapacağız?" diyen Vural, ABD'nin Irak'a müdahalesinde Iraklı bir kadının yazdığı mektubun bir kısmını okudu. Vural, "Irak'ta Ebu Garip'ten gelen mektupları okuduğun zaman ağladın mı acaba Sayın Başbakan? ABD askeri için dua ederken Fatma'nın, Nur'un mektubunu da okudun mu?" diye sordu.

Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2010 yılında, Türkiye-Suriye ilişkilerini değerlendirdiği konuşmasına ilişkin görüntüleri izletti. Erdoğan'ın, "kardeşim Esad" diye hitap ettiğini belirten Vural, "Şimdi Haçlılar'la birlikte kardeşi Esad'ı arkadan vurmaya çalışıyor. Birileri, bu politikadaki değişikliğin sebebini bu millete anlatmalı" dedi.

"Milli irade PKK'ya teslim edilemez"

Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın çözüm sürecine ilişkin bir açıklamasında, "Bu çevrelerin bu eylemlerine karşı yine sabır içindeyiz. Öcalan iradesini kendi iradeleri gibi kabul etmişlerse onlar bir samimiyet testinden geçiyorlar. 'Öcalan'a rağmen biz bu işi bırakmayız' düşüncesi, Öcalan'ın saf dışı etmek düşüncesidir. Öcalan'ı güçsüz gösterme düşüncesidir' dediğini belirterek, "Öcalancılık yapıyor. Sen kimi methediyorsun? Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Öcalan'ı güçlü göstermek istiyor. Utanç verici tabloya bakın" diye konuştu.

Oktay Vural, Meclis'in erken açılmasına ilişkin açıklamaları değerlendirirken, TBMM'nin, terör örgütü PKK'nın talimatları ile açılamayacağını ifade etti. Vural, "TBMM'nin, PKK ve Kandil'in tehditleriyle erken bir tarihte açılmasını temin etmek, TBMM'nin iradesini PKK'ya teslim etmektir. Milli irade PKK'ya teslim edilemez" ifadelerini kullandı.

Yapılan son açıklamalara bakıldığında AK Parti'nin, PKK'ya yönelik bir genel affı kafasına koyduğunu ileri süren Vural, PKK'nın hayal bile edemeyeceği düzenlemeleri AK Parti'nin bir bir yerine getirdiğini iddia etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Suriye ve Mısır'la ilgili parlamentolara görderdiği mektubu anımsattı. Çiçek'in bu mektubu önce AK Parti'ye göndermesi gerektiğini belirten Vural, çünkü iktidarın Meclis'i bilgilendirmediğini, milletin iradesini gasbettiğini, muhalefetin düşüncelerini dikkate almadığını dile getirdi.