"O pankartı oraya koydurtan zihniyet, Türkiye'yi yönetmeyi hak etmiyor"

MHP'li Vural, metrobüs açılışındaki "Son Osmanlı Padişahı Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartı eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul'da metrobüsün Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının açılış töreninde, "Son Osmanlı Padişahı Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartı eleştirerek, "Bu pankartı oraya koydurtan zihniyet, Türkiye'yi yönetmeyi hak etmiyor" dedi.

Vural, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tunceli İl Özel İdaresinde, AK Parti'ye ait propaganda malzemelerinin bulunduğuna dair iddiaların hatırlatılması üzerine Vural, "Bir valinin, siyasi promosyon amaçlı, seçim döneminde karda kışta, kıyamette beyaz eşya dağıtması vicdanlara sığıyor mu?" diye sordu.

Türkiye genelinde beyaz eşyası bulunmayan nice ailelerin bulunduğunu ifade eden Vural, Tunceli'de yapılan yardımları, demokrasi ve devlet yönetimine yakıştıramadığını öne sürdü.

Bir gazetecinin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaptığı bir açılışta, "Son Osmanlı Padişahı" yazılı afişle karşılandı. Tam da hilafetin kaldırılışının yıldönümüne denk gelen bu afişi nasıl değerlendiriyorsunuz?"sorusuna ise Vural, şu yanıtı verdi:

"Bu pankart, Cumhuriyeti ve milli iradeyi içine sindiremeyenlerin yaklaşımını gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyerek kurduk. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Taliban Cumhuriyeti değildir. Bu pankartları oraya koydurtan zihniyet, Türkiye'yi yönetmeyi de hak etmiyor. Millet iradesiyle o makamda oturanların gerçekten utanması gerekiyor. Sayın Başbakan'a açılan bu pankartı ecdada yapılan bir hakaret olarak da görüyorum. Türkiye Devleti bir Cumhuriyet'tir. Millet iradesine dayalıdır. Bu millet Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşıdır. Kimseye kul değildir, kimseye de kul olmamışlardır. Padişah olduğu zaman da 'Padişahım, senden büyük Allah var' deniyordu. Tayip Erdoğan'a söylüyorum, senden büyük millet var. Millet ne derse o olur."