"Öger halkın malını yağmalıyor"

CHP'li Atay, "Öger şirketi Türk Telekom'un taşınmazlarını satarak, halkın malını yağmalıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Türk Telekom'un işletme hakkını 21 yıllığına kiralayan Öger şirketinin, "kurumun taşınmazlarını satarak, halkın malını yağmaladığını" öne sürdü.

Atay, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bir gazeteye verilen ilanla Türk Telekoma ait 11 adet taşınmazın kurum adı verilmeden satılmaya çalışıldığını söyledi.

İlandaki telefon numaralarını aradığında Telekom yetkilileri ile görüştüğünü ifade eden Atay, "Öger şirketi tarafından taşınmazların satılması yasalara aykırıdır ve halkın malının yağmalanmasıdır" dedi.

Fatih Atay, konuyla ilgili olarak bugün dava açacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bütün taşınmazlarla ilgili dava açıyoruz. Yürütmenin durdurulmasını talep ediyoruz. Halkın malının yağmalanmaması için elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bunların içindeki en önemli taşınmaz da Trabzon'daki taşınmazdır. Binlerce metrekarelik kapalı alanı olan çok pahalı, çok değerli bir yerde. Esas bu taşınmazı satmak için bu organizasyonu gerçekleştirdiler, adrese dayalı ihaleler yapacakları duyumumuz sözkonusu. Yargı kararı ile bunların satışını, devrinin engellenmesi için gerekli girişimleri yapacağız."

Bir soru üzerine 11 taşınmazdan 6'sının satıldığını kaydeden Atay, diğerlerinin de önümüzdeki günlerde satışının yapılacağını öğrendiğini bildirdi.

Taşınmazların Telekom tarafından satıldığı bilgisine ulaştığını ifade eden Atay, "Arkadaşlar 21 yıllık kiracı, mal sahibi değil. Bunlar halkın malı. Kiracı kullanacak, kar edince gidecek... Ama bunlar devletin, halkın malı, bunları satmaya hakkı yok. Kiraladığınız evin kapısını, penceresini satmak gibi bir şey bu" diye konuştu.

Atay, daha sonra taşınmazların satışına ilişkin ilanın fotokopisini basın mensuplarına dağıttı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir