"Olayın faili meçhul olarak kalmayacağını düşünüyorum"

CHP'li Özcan, Fahrettin Tanyar'ın evinde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU - CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Fahrettin Tanyar'ın evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak, bu olayın faili meçhul olarak kalmayacağını düşündüğünü söyledi.

Fahrettin Tanyar'ın avukatı da olan Özcan, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, sabaha karşı son derece üzüntü duydukları, kendilerini derinden etkileyen acı bir olayla karşılaştıklarını söyledi. Tanyar'ın gece saat 03.00 sıralarında evine giren kimliği meçhul kişilerce bıçaklanarak öldürüldüğünü öğrendiklerini belirten Özcan, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar edindiğimiz bilgiye göre, gözaltında herhangi bir şüpheli yok. Emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı, konunun üzerine önemle duruyor. Fail veya failleri tespit etmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Şu anda arkadaşımızın cenazesi, daha detaylı inceleme yapılabilmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılacak inceleme, adli tahkikata ışık tutacak diye düşünüyoruz. Olay tüm yönleriyle inceleniyor. Bu olayın faili meçhul olarak kalmayacağı düşüncesindeyim. Kalmayacağına inanıyorum."

Kendilerine olayla ilgili çeşitli duyumlar aktarıldığını ifade eden Özcan, "Bunların birbirleriyle çelişen yönleri de çok. Tanyar, partimizi temsil eden tek İl Genel Meclisi üyesi arkadaşımızdı. Bolu'nun sorunlarına son derece duyarlıydı. Birikimli bir insandı" diye konuştu.

Tanyar'ın eşiyle de görüştüğünü belirten Özcan, "Eşi, olaydan sonra müşteki ve görgü tanığı olarak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Karakolda kendisini ziyaret ettim. Bildiklerini savcıya anlattı. Öğle saatlerinde de emniyet ekiplerince evine bırakıldı" dedi.

Özcan, Fahrettin Tanyar'ın 13 yaşında erkek ve 17 yaşında kız çocuğu olduğunu belirtti. Bir ihbar üzerine Fahrettin Tanyar'ın Tabaklar Mahallesi Hürriyet Caddesi'ndeki evine giden polis ekipleri, 56 yaşındaki Tanyar'ın cesediyle karşılaşmış, yapılan incelemede Tanyar'ın 4 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenmişti.