"Operasyonun adı: Siyaseti dizayn operasyonu"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, kabinedeki revizyon sonrası bakan olarak gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde ülke gündemini meşgul eden son gelişmeleri değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur" dedi. 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret eden Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Işık, AK Parti'de 3 milletvekilinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine ilişkin soru üzerine kararı televizyondan öğrendiğini, konuyla ilgili detaylı bilgisi olmadığını söyledi. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın dünkü açıklamalarına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine Işık, olayları günlük değerlendirmenin doğru olmadığını belirtti. 

Işık, şöyle konuştu: 

"Bu, her maçın pozisyonunu ayrı yorum yapmaya benzer ama net olarak şunu söyleyebilirim. Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk operasyonu' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur'. Bunu çok net görelim. Zira bütün demokrasilerde bu tür operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı bu noktaya çok dikkat eder. Siz 14 - 16 ay önce başlamamış operasyonları bekletip bekletip ve hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek, seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde hiç kimse 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' demez. Bunun adı 'siyaseti dizayn operasyonudur.' Bizim bildiğimiz demokrasilerde, siyaseti dizayn etme yetkisi sadece ve sadece milletindir. Millet adına hiç kimse siyaseti dizayn etme yetkisine sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu dizayn yetkisine sahip değildir.  

Demokrasilerde en çok tartışılandan biri milletvekili istifalarıdır

Türkiye'nin oyuna gelmeyeceğini, AK Parti ve hükümetin duruşunun açık olduğunu vurgulayan Işık, "Yolsuzluk, yapanın yanına kar kalmayacak. Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin. Hiç bu noktada tereddütümüz yok" dedi. 

Işık, suçu ispat edilmeyen herkesin suçlu muamelesi görmemesi gerektiğini dile getirdi. 

"Mutlaka ada tecelli etmelidir ama yargı üzerinden itibarsızlaştırma operasyonuna asla evet diyemeyiz" ifadesini kullanan Işık, sözlerine şöyle devam etti: 

"Yargı üzerinden suikast girişimine asla 'evet' diyemeyiz. Yani kendi amiri durumundaki başsavcıya bilgi vermeyip de gazetelerdeki birtakım kişilere bilgi sızdırmak, kesinlikle yargının amacı dışına çıktığının en temel göstergesidir. Dün aslında yaşadığımız olay, bu olaydır. Hiç kimse yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmasın. Bu; millet iradesine müdahaledir, millet buna çok sert tepki gösterir. Muhalefet partileri de özellikle bu noktada milli iradeye sahip çıkmalıdır. Daha düne kadar Türkiye için 'çok tehlikeli' denen yapılarla kol kola girip, 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' mantığıyla hareket edenler, yarın Allah korusun, bu ülke ağır bedel öderse bunun altından kalkamazlar"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir