"Ormancının cesedine ulaşılamadı"

Helikopterinde bulunan Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli ormancı Ali Ekin'in cesedine henüz ulaşılamadığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MİLAS - Milas'ın Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli ormancı Ali Ekin'in cesedine henüz ulaşılamadığı bildirildi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, "Yapılan çalışmalar sonrasında helikopterin yeri, hızlı bir şekilde tespit edildi ve pilotun cesedi bir süre önce çıkarıldı. İkinci cesedi çıkarmak için çalışmalar sürüyor. Suyun altındaki görüş mesafesi çok kötü. Suyun bulanık olması, çalışmaları kötü etkiliyor. Görüş mesafesi aldığım bilgiye göre 20 santim civarında. İkinci cesedin bulunması için dalgıçlar helikopterin kokpit bölümüne son bir dalış daha yapacaklar. Bu noktada ceset bulunamazsa arama çalışmaları helikopterin çevresinde yoğunlaştırılacak. Çalışmalar 36 dalgıç tarafından yürütülüyor"diye konuştu.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ise yaşanan olayların üzüntü verici olduğuna işaret ederek, "Acımızı yüreğimize gömerek yangınla mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu mücadelede maalesef arkadaşlarımızı şehit verdik"dedi.

Kahveci, kazanın oluş nedeni ile ilgili sorulara da şu yanıtı verdi:

"Sivil havacılık uzmanları bölgede çalışmalara başladılar. Kazanın kesin nedeni bu ekiplerin yapacağı incelemenin ardından ortaya çıkacak. Kazadan kurtulanların ifadesi önemli. Kaza raporu çıkmadan bir şey söylemek yanlış olur."