"Özel evlere hakim kararı olmadan girilemez"

İçişleri Muammer Güler, katıldığı bir televizyon programında öğrenci evleri ile ilgili, "Hakim kararı olmada evlere girilemez. Özel hayatın korunması bizim için esastır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Muammer Güler, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğrenci evleri ile ilgili soruyu cevaplandıran Güler, evlere girebilmek için izin gerektiğini belirterek, "Bazı durumlarda polisimiz operasyon yaparken, şüpheliyi yakalamak amacıyla izin alınmadığı durumlar da olabilir. Anayasa'da gençlerin korunmasına ilişkin bir yasa mevcut. Devlet, gençleri kötü alışkanlıklardan korur diyor bu yasa. Türkiye'de apart daireler denilen hukuka yeni girmiş bir olay geldi. İnternete baktığımızda binlerce var" diye konuştu.

Apart ve benzeri yapıların çoğunun suç işlemek amacıyla kurulduğunu ifade eden Güler, "Buralarda fuhuş yapılıyor. Terör örgütleri bu yerlerde eleman kazanma faaliyetleri yürütüyor. Eğer burayı yurt ve pansiyon olarak çalıştırırsanız sağlık ve imar gibi kuralları var" açıklamasını yaptı. 

Güler, önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'nca çıkarılacak genelge ile kayıt dışı ekonomi tarzında oluşturulmuş bu yapıların engelleneceğini söyledi. 

Yurttaşlara seslenen Güler özetle şunları kaydetti: 

"Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Özel hayatın dokunulmazlığı ve bireysel hakların korunması esastır. Kanun neyi emretmişse o yapılır. Kanunun saydığı özel haller dışında bir şey yapmamız söz konusu değildir. "

Bu konularda ilginizi çekebilir