"Paralel yapının imamları var" iddiası

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının kendine göre imamları olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Ben de şaşırdım, bayağı safmışız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSMANİYE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, tüm ilçeleri sayarak, buralardaki tüm vatandaşlara selam gönderdi. 

Sivas, Yozgat, Afyonkarahisar, Kütahya, Burdur, Uşak, Balıkesir, Kırklareli, Denizli, Isparta, Muğla ve bugün de Niğde'nin ardından Osmaniye'de vatandaşlarla buluştuklarını, kucaklaştıklarını anlatan Erdoğan, "13 yıldır yollardayız, milletimizin içindeyiz. Şehirlerimizin coşkusu bu sefer çok başka, bambaşka bir coşku var, heyecan var. Milletimizin heyecanı bu defa çok başka, muhabbet bir başka. Yollar, sokaklar, evler, balkonlar, pencereler bambaşka. Bu aziz millet hükümetine sahip çıkıyor. Başbakanına, kendi hizmetkarına sahip çıkıyor. Millet sandığa sahip çıkıyor, milli iradeye sahip çıkıyor, ülkesine, vatanına, bayrağına, istikbaline sahip çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin 30 Mart'ta, bugüne kadarkilerden çok daha farklı, çok önemli bir seçime hazırlandığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İstikbalimizi aydınlatacağımız bir seçime giriyoruz. Burada şu çok önemli hususları sizlerle paylaşmak istiyorum. 30 Mart seçimlerinin sonucu şimdiden belli oluyor. Bütün saldırılara rağmen, hücumlara rağmen AK Parti bir kez daha gümbür gümbür geliyor. AK Parti mahalli seçimlerde yeni bir rekora hazırlanıyor, AK Parti sandıktan bir kez daha birinci parti olarak çıkıyor. Anketler bunu gösteriyor, sokak bunu gösteriyor, meydanlar bunu gösteriyor. Bunu biz, ne kadar biliyorsak, siz ne kadar biliyorsanız, inanın muhalefet de çok iyi biliyor. 30 Mart'ta bir kez daha yenileceklerini anladılar. 

Bitlis'te bir araya geldiler. Nasıl da birleşiyorlar CHP, MHP, BBP, DSP ve Demokrat Parti beşi bir olmuşlar. Topunu bir yere koysan yüzde 7 yapıyor. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olur mu? Olay bu, olmaz. Kaybedeceklerini bildikleri için kara propagandaya başladılar. Ne diyorlar 'sandıkta hile olacak' iftiralarını yaymaya başladılar. CHP'nin genel müdürüyle MHP'nin genel başkanı ruh ikizidirler. Bunlar yanlarına bir üçüncüyü buldular. Kim o? Pensilvanya. Şimdi 3 kafadar bir araya geldiler ve sokakları kendilerine göre hareketlendirecekler." 

"Kainatın imamı var Pensilivanya'da" 

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, vatandaşların evlerinin kapılarını çalıp, "AK Parti'ye oy vermeyin de CHP'ye, MHP'ye oy verin" diyenler olabileceğini öne sürerek, "30 Mart'ta bunlara şunu söyleyeceksiniz; 'Benim başörtümle siz uğraştınız, siz. Sizin imamınız bizim başörtümüze 'furuattır' dedi. 28 Şubat'ta imam hatipler kapatılırken, üniversiteler kapatılırken, başörtülülerin önü kesilirken sizin imamınız başörtüsü 'furuattır, açın başınızı girin' dedi. Öyle mi? Hadi sen kardeşim, sen git' deyin" diye konuştu. 

Erdoğan, kendilerinin sadece cami imamlarını bildiklerini ama paralel yapının kendilerine göre imamları bulunduğunu iddia ederek, "Şimdi bunların kendilerine göre imamları var, kainatın imamı var Pensilvanya'da. Kıtaların imamları var, bir de Türkiye'nin de imamı var, Türkiye'deki kurumların imamları var. Ben de şaşırdım, bayağı safmışız. İllerin, ilçelerin imamları var. Bu arada cennet, cehennem satabilirler" diye konuştu. 

Alandakilerin "Dik dur eğilme, imam hatip seninle" tezahuratları üzerine Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın. Bu Başbakanınız oradan geldi mi, 4 çocuğu oradan geldi mi? Endişeniz olmasın. Biz, bu işte çok çile çektik, fakat biz ayrım yapmadık" dedi. 

"Okyanus ötesine verip veriştiriyordu ama şu anda araları kıyak" 

"Bu kainatın imamı başların açılmasını tavsiye etti, üniversitelere öyle girin dedi. Şimdi de sıkılmadan, utanmadan kapılara geliyorlar" diyen Erdoğan, merhum gazeteci Savaş Ay'ın, 1991'de Fetullah Gülen ile yaptığı bir röportajı hatırlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:  

"Bu röportajda çok enteresan ifadesi var. Ben de 1-2 gündür meydanlarda anlatıyordum, ama sesli olduğunu bilmiyordum. Çok enteresan, 'Ben, Hazreti Cebrail'i çok severim, hatta o hatırıma geldiği zaman burnum sızlamaya başlar. Hayatımda bir kere oy kullandım, bunun dışında oy kullanmadım. Hazreti Cebrail parti kursa ona bile oy vermem.' Şimdi ben bu zata gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; 'Hazreti Cebrail parti kursa oy vermem' diyen zat, kalkıyor 'CHP'ye ve MHP'ye oylarınızı verin' diyor. Bunu nasıl anlatacaksın, aklıselim kardeşlerime sesleniyorum, oraya gönül veren saf, temiz, ihlaslı kardeşlerime sesleniyorum; Gelin 30 Mart'ta bu oyunu bozun diyorum. 30 Mart bundan dolayı başka. Çok daha ilginç bir yanı var. MHP'nin Genel Başkanı bizim şu andaki durumumuza daha önce düşmüş, okyanus ötesine verip veriştiriyordu ama şu anda araları kıyak. Demek ki bir an oluyor öyle, bir an böyle. Öyle ya da böyle 30 Mart'ta bu çarkı tersine çevirmek için gece gündüz demeden kapı kapı dolaşmaya var mıyız?"