"Referandum sürecini siyasi olarak değerlendiriyorlar"

Bakan Dinçer, Kamu-Sen'in toplu görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kamu-Sen'in toplu görüşmelerle ilgili açıklamasını "referandum sürecini siyasi olarak değerlendiriyorlar ve bir hak, hukuk meselesi olarak görmüyorlar" şeklinde değerlendirdi.

Dinçer, Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneğince (OTİAD) geleneksel olarak düzenlenen iftar programında, bir gazetecinin "Kamu-Sen'in çıkışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendileri toplu sözleşme olmasını istiyor" şeklindeki sorusuna karşılık da şunları kaydetti:

"Hakikaten memurlarımız, bu ülkede devlet memurlarının toplu sözleşme yapmalarını istiyorlarsa bunun yolu nereden geçer sizce? Eğer Anayasada bir engel varsa bunu kaldırmak, sonra da bununla ilgili hukuki düzenlemeler yapmaktan geçmez mi? Hükümet de tam bu noktada anayasadaki engelleri ortadan kaldırmak üzere bir çabada bulunuyor ama memurlar bu çabaya muhalif bir tavır içinde oluyorlarsa toplu sözleşme yapma talepleri o zaman nasıl yorumlanabilir? Bence 'referandum sürecini siyasi olarak değerlendiriyorlar ve bir hak, hukuk meselesi olarak görmüyorlar' anlamına gelir."

İşsizlik oranlarıyla ilgili olarak da Dinçer, "İşsizlik oranları şu anda geriledi, bu bizi mutlu ediyor ama bilmemiz gereken şey, bunun konjonktürel bir etkiyle de olduğunu görmek. 2009 yıllık ortalama ile 2010 yıllık ortalama arasında çok ciddi bir fark olacak ama önümüzdeki aylarda işsizlik oranları düşmeye devam ederken yıllık ortalamanın yine yüzde 11'lerde, 11.5'ler civarında gerçekleşeceğini tahmin edebiliriz" dedi.

"MB'ye faizleri düşürmesi yönünde çağrıda bulunduk"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükeşki de Merkez Bankasına döviz alım ihalelerini artırmasına paralel olarak faizleri düşürmesi yönünde çağrıda bulunduklarını belirterek, "İnşallah bu çağrımıza en kısa sürede yanıt verir" diye konuştu.

OTİAD Başkanı Orhan ise Osmanbey'de sokakların yenilenmesine yönelik çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını ifade etti.

Osmanbey'in ulusal ve uluslararası mecralarda imajını yükseltme, daha tanınır marka olması için çalıştıklarını kaydeden Orhan, ortak satın alma projeleri başlattıklarını anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir