"Rekabet daha acımasız hale gelecek"

BTK Başkanı Acarer, Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün eşik atlama noktasında bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün eşik atlama noktasında bulunduğunu, bu eşik atlatılabilirse Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmanın çok kolay olacağını, atlanamadığında ise rekabetin daha acımasız hale geleceğini belirterek, "Biz kurum olarak orta hakemiz. Sektörde homojen bir yapı yok. Herkesin bir hamle hakkı var ama palayla çakı aynı vurmuyor. Böyle bir maçta ben hakem olmak istemem" dedi.

Telekomünikasyon donanım ve altyapı alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerle Vodafone Türkiye arasındaki işbirliği imkanlarının ele alınması, mevcut çalışmaların paylaşılması ve fikir alışverişinde bulunulması amacıyla, BTK desteğiyle, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) ve Vodafone işbirliğiyle "TESİD-Vodafone İş Geliştirme Toplantısı düzenlendi.

Acarer, toplantıda yaptığı konuşmada, yerli ürün üretmenin, Türkiye'de istihdam yaratmanın Türkiye'de son 6-7 yılda, ortak bir payda haline geldiğini belirtti.

Türkiye'de bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün son dönemlerde ciddi büyüme kaydettiğine işaret eden Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcut teknolojiyle bir yere kadar gelirsiniz. Üst noktaya geçebilmek için farklı bir teknoloji kullanmanız lazım. Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü eşik atlama noktasında. Eğer bu eşiği atlatabilirsek, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak, hatta sollayıp geçmek çok kolay olacak. Eğer bu eşiği atlatamazsak bizi çok zor günler bekliyor. Bu eşiği atlamak için ülkede üretim yapmak ve gelişen şirketlerle dış pazara açılmak büyük önem taşıyor. Bizim eşik atlamamızda önemli nokta dış pazar. Onun için de önce Türkiye'de birşey yapmamız lazım."

Bu eşik atlanamadığında Türkiye'de acımasız bir rekabet yaşanacağını vurgulayan Acarer, "Varolan rekabet daha acımasız hale gelecek. Biz, kurum olarak orta hakemiz, STK'lar da yan hakem. Ama bu sektörde homojen bir yapı yok. Bazılarının elinde pala var, bazılarının kılıç, bazılarının bıçak, bazılarının çakı. Bunlar birbirine saldırdığı zaman herkesin bir hamle hakkı var ama palayla çakı aynı vurmuyor. Böyle bir maçta ben hakem olmak istemem. Bizim geri dönüşümüz yok. Bu eşiği atlamamız lazım" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir