"RTÜK Başkanı da, Dişli ve Fırat'ı örnek alıp istifa etmeli"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, AKP'deki görev değişikliğini yorumladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman'ın Şaban Dişli ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ı örnek alıp bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Ateş, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesinin İkieylül Caddesi'ne taşınan lokalinin açılışında gazetecilerin Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat'ın istifasıyla ilgili sözlerini ciddiye almak gerektiğini belirterek, sağlık gerekçesiyle görevinden ayrıldığı belirtilen Fırat'ın bu hareketinin yerinde bir davranış olduğunu kaydetti.

Yılmaz Ateş, Fırat'ın bu hareketiyle Türkiye'de demokrasi olduğunu göstermek ve demokratik teamüllerin yerine oturması konularına önemli katkıda bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Dilerim darısı diğerlerinin başına olur. En saygın kurum olan RTÜK'ün Başkanı olan Zahit Akman'ın da kendisine bundan hisse çıkarması gerekir. RTÜK Türkiye'nin en saygın kuruluşlarından biridir. Ne yazık ki bu süre içinde Başkanı Zahit Akman ile birlikte RTÜK de yara almıştır. Şimdi Almanya'daki bir dolandırıcılık davasında adres olarak RTÜK gösterilmiştir. Bu doğru bir yakalaşım değildir. Başbakan'ın, Akman'a neden bu kadar destek olduğunu anlama olanağımız yok. Bu doğru bir hareket değildir. Akman'ın avukatlığını Başbakan üstlenmiş görünüyor. Bundan kaçınması gerekiyor."

Türkiye'de Başbakan'ın, hukukun yanında bulunması ve suçluyu koruyan bir tavır içine girmemesi gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, şöyle devam etti:

"Şaban Dişli'yi de AKP Grup Başkanvekili savundu. Dişli, sonradan istifa etmek zorunda kaldı. Başbakan, Fırat'ı da savundu, ama bir noktadan sonra savunamaz konuma geldi. O nedenle RTÜK Başkanı Akman'ın da Dişli ve Fırat'ı örnek alıp bir an önce istifa etmesi gerekir. Etmezse Türkiye'de medyanın saygınlığına gölge düşer. Akman'ın RTÜK'den çekilip hukukta hesabının vermesi gerekir."