"Sağlığa zararlı her türlü yanlışlığa tavrımız nettir"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mamalardaki sağlığa zararlı ve sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa, bakanlık olarak tavırlarının "son derece net" olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tosya Belediyesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemsedikleri en önemli konu başlığının "sağlıklı beslenme ve sağlıklı gıda" olduğunu söyledi. 

"En sağlıklı gıda ve ilacın anne sütü" olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 

"Dolayısıyla, annelere, kamuoyuna, vatandaşımız, ne olur anne sütünü merkeze alalım. Çünkü orada, bir taraftan çocuğun sağlıklı beslenmesiyle ilgili tabii olanlar var. Bir taraftan çocuğun enjeksiyonlara, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmasıyla ilgili ilaç rolü üstlenen destekler de anne sütünde var. Tabi, mamaları mecbur olduğumuz zaman kullanacağız. İhtiyaç olduğu zaman destek olarak kullanacağız. Ama, mamalardaki sağlığa zararlı ve sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa, Sağlık Bakanlığı olarak tavrımız son derece nettir. Bu anlamda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün o tetkikleri, takipleri onlar yapıyor."