"SGK'da kadrolaşma var"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, "Atamaları yapılan 45 kişinin birçoğu hükümete yakınlığıyla bilinen sendika üyeleri" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından il müdür yardımcılığı kadrolarına yapılan atamalarda yandaşlığın esas alındığını öne sürdü.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, SGK bünyesinde taşra teşkilatlarının hizmet gerekleri ve personel ihtiyacı dikkate alınarak, iş ve işlemlerin zamanında, doğru ve rasyonel şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcılığı kadrolarına 45 kişinin atandığını belirtti.

Ancak bu kişilerin atamalarının, sınıflandırma, kariyer ve liyakat ilkeleri göz önüne alınmadan yapıldığını iddia eden Yokuş, "Atamalarda yandaşlık esas alınmıştır. Ataması yapılan kişilerin birçoğu hükümete yakınlığıyla bilinen sendika üyeleri olup, bu atamaların altında yatan amaç ise kadrolaşma çalışmalarıdır" görüşünü savundu.

Yokuş, kadrolaşma uğruna yapılan atamaların peşini bırakmayacaklarını, bunu her platformda dile getirmeye ve hukuki mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir