"Siber Saldırı" soruşturması sürüyor

Anonymous adlı hacker grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 31'inin Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'de yürürlüğe girmesi beklenen internet filtrelemesi uygulamasını gerekçe göstererek, "siber saldırı" başlatan Anonymous (Anonim) adlı hacker grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 31'inin Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkililerinin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Manisa, Adana, Kocaeli, Antalya, Samsun, Konya ve Zonguldak'ta gözaltına alınan 32 zanlıdan 31'i Ankara'ya getirildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Can'ın talimatıyla "bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girdikleri" iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Aralarında 18 yaşından küçük 8 kişinin de bulunduğu 32 zanlıya ait bilgisayarların incelendiği, incelemenin ardından bu kişilerin sorguya alınacağı kaydedildi.

Zanlılar arasında bir avukatın da bulunduğu ve bu kişinin işlemlerinin İstanbul'da yürütüldüğü bildirildi. 18 yaşından küçüklerin Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde tutuldukları, diğer zanlıların ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde bulunduğu öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir