"Sivil bir anayasa çalışması bu parlamentoda olmaz"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a göre ancak 2011 seçiminden sonra oluşacak parlamento bu çalışmayı yapabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin sivil bir anayasaya kavuşmasının önemli olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ancak şu anda TBMM'de bunun zeminini bulunmadığını ifade etti.

Atalay, TRT-1'de yayınlanan "Politik Açılım" programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Demokratik açılım" çalışmalarının "Türkiye'nin maliyeti çok yüksek bir sorununun çözümünü hedeflediğini" belirten Atalay, devletin bütün kademelerinin içinde olduğu ve çözüme katkı verdiği bir çalışma olduğunu vurguladı. Atalay, bu kadar büyük bedeli olan bir konunun milletin temsilcilerinden oluşan TBMM'de gündeme gelmesinin doğal olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sivil bir anayasaya kavuşmasının önemli olduğunu, ancak şu anda TBMM'de bunun zeminini bulunmadığını bir başka soruya yanıtlarken söyleyen Atalay, şunları kaydetti:

"Köklü değişiklik olarak baktığımız zaman Meclis içinde anayasayla ilgili çalışma zemini yok şuanda. Benim şahsen kendi gözlemim o. O manada burada çok büyük adımlar görmemek gerekiyor. Benim gördüğüm artık bu dönemde sivil bir anayasa çalışması bu parlamentoda olmaz. Ama ne olur, 2011 seçimi... Herhalde 2011 seçimi olacaksa eğer. Bunda da biliyorsunuz biraz itilaflı bir konu var. Bundan sonraki seçim bütün partiler açısından sivil bir anayasa seçimi olur artık. Bundan sonraki dönemin en önemli maddesi o olur diye düşünüyorum."