"Suriye'de Türk gazeteci istemiyorlar"

Suriye'de kaçırılan ve 40 gün boyunca alıkonulan Bünyamin Aygün,"Türk gazetecileri orada istmediklerini söylediler. Hiçbir Türk gazetecinin gelmesini istemiyorlar"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Suriye'de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün bugün öğlen saatlerinde İstanbul'a geldi. Aygün, Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen gazetecilere, kaçırılış süreci ve yaşadıkları hakkında açıklamalar yaptı.

Kendisini kaçıran kişileri Esad taraftarı olmadığını söyleyen Aygün,"Röportaj yapmaya giderken yaklaşık 8 kişilik bir grup önümüzü kesti. Silah zoruyla bizi kaçırdılar. Bütün süreç boyunca gözlerim kapalıydı. 3 gün kaldığımız yerde bir daha kalmıyorduk. Sürekli yer değiştirdik. Sadece son 10 gün aynı yerde tuttular. Beni kaçıranlar kod isim kullanıyorlardı"dedi.

Aygün, kendisi için yapılan yürüyüş, miting ve açıklamaların esir olduğu süreçte faydalı olduğunu belirterek, "Beni önemli bir kişi sandılar. Sürekli çıkan haberleri takip ettiler" açıklamasını yaptı.

Kaçırılan grubun 'Suriye'de Türk gazeteci istemiyoruz' dediğini belirten Aygün," Bunu sürekli tekrarladılar. Suriye'de Türk gazeteci istemediklerini belirttiler" diyerek sözlerini sürdürdü.

Aygün kurtarılış sürecini ise şu şekilde aktardı;

"Son 4-5 gün boyunca sürekli çatışmalar meydana geldi. Çatışmaların beni kurtarmak için olduğunu bilmiyordum. Uzun süren çatışmalar sonucu beni kaçıran grup teslim oldu. Teslim alan gruptakiler ise 'Biz ÖSO olarak seni aldık artık özgürsün' dediler."

Bu konularda ilginizi çekebilir