"Teklifi özlemle bekliyorum"

TBMM Başkanı, Anayasa değişiklik teklifine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişiklik teklifine ilişkin olarak, Türk demokrasisini daha da geliştirecek ve halka ekonomik, sosyal katkılar sağlayacak her teşebbüsten memnuniyet duyacağını belirterek, "Meclis Başkanı olarak böyle bir teklifin Başkanlığımıza verilmesini özlemle bekliyorum" dedi.

Şahin, gazetecilerin Anayasa değişikliği paketine ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anayasa değişikliği paketinin Mart ayının sonuna kadar Meclis'e gönderileceği" yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Şahin, "Türk demokrasisini daha da geliştirecek ve halkımızın ekonomik, sosyal katkılar sağlayacak her teşebbüsten büyük memnuniyet duyarım. Düşünülen Anayasa değişikliği bunları sağlayacaksa ki sağlayacağını umut ediyorum, tabi ben de Meclis Başkanı olarak böyle bir teklifin Başkanlığımıza verilmesini özlemle bekliyorum" karşılığını verdi.

Şahin, Söz konusu Anayasa değişiklik teklifinin referanduma götürülme ihtimalinin bulunduğuna dair sorulara ilişkin, şu ana kadar henüz bir anayasa değişiklik teklifinin gelmediğini, böyle bir teklifin gelmesi halinde Komisyon ve Genel Kurulunda görüşüldükten sonra nasıl sonuçlanacağının belirleneceğini kaydetti.

Mehmet Ali Şahin, referandum tarihiyle ilgili sorular üzerine  "Teklif Nasıl sonuçlanacak? Referandumlu mu geçecek referandumsuz mu geçecek?" gibi sonuçlar oluştuktan sonra konuyla ilgili değerlendirmelerin yapılmasının daha sağlıklı olacağını vurguladı.

Muhalefetin, Anayasa değişikliğine karşı olduğu, bu Meclis yapısıyla Anayasanın değiştirilemeyeceğine ilişkin söylemlerinin bulunduğunun anımsatılması üzerine Şahin, "Bu Meclis, milletimizin iradesiyle oluşmuş bir Meclis'tir. Meşru bir Meclis'tir. Anayasa ve İçtüzükte var olan tüm yetkileri kullanmaya müstahak bir Meclis'tir. Bu Meclis'in üyesi arkadaşlarımızın her birinin, iktidar olsun, muhalefet olsun, bu doğrultuda düşündükleri kanaatindeyim. O nedenle o tür değerlendirmelere cevap vermeye ihtiyaç duymuyorum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir