"Terörün amacı huzuru bozmak"

TBMM Başkanı Şahin, Taksim'deki bombalı saldırıya ilişkin mesaj yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Taksim'de yaşanan son hain saldırının da terörün asıl amacının ülkemizin istikrar ve güven ortamını zedeleyerek milletin huzur ve barışını bozmak olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı, Şahin'in, Taksim'deki bombalı saldırı sonucu çok sayıda vatandaşın ve polisin yaralanması nedeniyle bir mesaj yayımladığını bildirdi.

Mesajında İstanbul'da güvenlik görevlilerine yönelik bombalı saldırıda çok sayıda vatandaşın ve polis memurunun yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Taksim'de yaşanan son hain saldırı da terörün asıl amacının ülkemizin istikrar ve güven ortamını zedeleyerek milletimizin huzur ve barışını bozmak olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Birliğimizi bozmaya, vatanımızın bütünlüğünü bölmeye çalışanlar, milletimizin sağduyusu karşısında bu hain amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaktır.

Terörü bitirmek konusundaki gayretlerin sürdürüldüğü bir dönemde gerçekleştirilen saldırı karşısında herkesin net bir tavır koyması büyük önem taşımaktadır.

Bir insanlık suçu olan terör artık korumasız bırakılmalıdır. Bu konuda tüm dünyanın ortak bir duruş sergilemesi ve terörü küresel bir sorun olarak algılanması gerekmektedir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma konusunda kendisine yönelen her türlü tehdide karşı mücadelesini büyük bir kararlılıkla sonuna kadar sürdüreceğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Türkiye, terörle mücadelesini yürütürken demokrasisini güçlendirmekten, özgürlüklerini genişletmekten, kalkınma çabalarını sürdürmekten asla vazgeçmeyecektir. Bu vesileyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için fedakarca çalışan güvenlik görevlilerimize milletimizin şükran duygularını ifade ediyorum.

Bu hain saldırıda yaralanan güvenlik görevlilerimizle vatandaşlarımıza bir an önce sağlığına kavuşması için acil şifalar temenni ediyorum, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir