"Topluma baskıyla bir şeyleri hazmettiremezsiniz"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın demokratik açılıma ilişkin söylediği "Hazmettire hazmettire bu süreci devam ettirmemiz lazım" sözlerine ilişkin konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılıma ilişkin söylediği "Hazmede hazmede, hazmettire hazmettire bu süreci devam ettirmemiz lazım" sözlerine ilişkin olarak, "Topluma baskıyla bir şeyleri hazmettiremezsiniz. Baskıyla hazmettirmeye kalkarsanız o toplum demokratik toplum olmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün'ü derneğin genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Ergün basın açıklaması yaptı.

TİED'in Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Ergün'e bayramda bir kart atmıştım. Oraya da bir not düşmüştüm, 'Sesinizi biraz yükseltin' diye. Fakat Başkan bu kartı almadan bazı medya kuruluşlarının eline geçmiş. Başkan 'Biz bu kartı almadık' dedi. Ben de 'Kabul ederseniz ben geleyim medyanın önünde aynı şeyleri söyleyeyim' dedim" sözleriyle ziyaret nedenini anlattı.

Emeklilerin AK Parti iktidarı tarafından ikinci sınıf yurttaş durumuna getirildiğini savunan Kılıçdaroğlu, emeklilere milli gelir artışından pay verilmemesinin kanunla hükme bağlanmasını eleştirdi.