"Toplumu mevzilere ayırmak fayda kazandırmaz"

Bahçeli, "Anayasa değişikliğinin, böylesine çatışma ve gerilim yüklü bir atmosferde referanduma götürülmesi çok tehlikeli sonuçlara yol açar" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Asıl sorunları öteleyerek, başka hesaplar uğruna Anayasa değişikliği üzerinden toplumu mevzilere ayırmak, emin olun ki hiç kimseye bir fayda kazandırmayacaktır" dedi.

Bahçeli, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, dünyada son 200 yılın ekonomik seyrine bakıldığında krizlerin birbirini izlediğini, eksik ve fazla üretimlerin yol açtığı krizlerin faturasının çok acı olduğunu, en başta işsizlik ve yaygın bir sefaletin ortaya çıkmasına yol açtığını söyledi.

Bahçeli, bu süreçte Anayasa değişiklikleriyle ilgili referandumun 12 Eylül'de yapılacağını ve milletin tarihi kararını vereceğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Elbette milletimizin vereceği hüküm, kesin olacaktır. Sonucu ne olursa olsun buna saygı duymak, hepimizin en temel görevidir. Ancak iyi yönetilmeyen ülkemizin, sorunları dağ gibi büyüyen insanımızın, her alanda emek sarf eden çalışanımızın ve özellikle sanayicilerimizin referanduma sunulan Anayasa değişikleriyle ne elde edeceği belirsizdir. Asıl sorunları öteleyerek, sırf başka hesaplar uğruna Anayasa değişikliği üzerinden toplumu mevzilere ayırmak, emin olun ki hiç kimseye bir fayda kazandırmayacaktır.

Türk milletinin birlikte yaşamasının hukuksal senedi olan Anayasanın bazı maddelerinde yapılan değişikliğin, böylesine çatışma ve gerilim yüklü bir atmosferde referanduma götürülmesi çok tehlikeli sonuçlara yol açabilecektir. Oysa ki Türkiye'nin sorunları çoktur ve çözüm için siyasi hükümetten müdahale beklemektedir. Bunların en başında, Türkiye ekonomisindeki sorunlar ve kriz hali gelmektedir. Meselenin şakaya gelir tarafı, ihmal edilecek yanı yoktur. Geride kalan dönemler ve yıllar, krizin ekonomik sistemi ve iş yapan, üretmeye çalışan, istihdam sağlayan girişimcilerimizi ne hale getirdiğinin hazin misalleriyle doludur."

"Krizlerin etkileri bunlarla sınırlı değil"

Bahçeli, özellikle küresel güç odaklarının, Türkiye'ye doğal ve normal yollarla kabul ettiremedikleri "dayatma" listelerini, krizlerin neden olduğu sarsıntılı ortamlarda, kolaylıkla hayata geçirdiklerini savunarak, "Krizlerin etkileri bunlarla da sınırlı değildir. Özellikle ekonomideki derin sorunların arkasından gelen demokrasi dışı arayış ve müdahaleler, ekonomik istikrarın demokrasinin istikrarı açısından ne kadar önemli olduğunu da göstermektedir" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir