"Tuncelili ile kucaklaşamadı, cemevine gidemedi"

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine ilişkin Başbakan Davutoğlu, "Valiliğin önünde kendi partililerine seslendi ama bir tek Tuncelili ile kucaklaşmadı, cemevine gidemedi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzurum'da partisinin il kongresinde konuştu. Konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine değinen Başbakan Davutoğlu, Bahçeli'nin Tuncelili ile kucaklaşamadığını ve cemevine gidemediğini söyledi.

"Eski Türkiye anlayışı bitmiştir"

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

'Tunceli'de yaptığım konuşma sonrasında bir muhalefet lideri, Sayın Bahçeli bizi ihanetle suçladı. İhanet sözünü Ankara'da ağızlara almak kolay. Dedim ki hadi gidin Tunceli'ye ve söylediklerinizi orada söyleyin. Sözümüzü dinledi, gitti. Bu güzel bir işaret. Demek ki Ankara dışına çıkmaya karar verdiler. Sözümüzü ve tavsiyemizi dinledikleri için teşekkür ediyorum. Ama ne yaptı Gitti Tunceli'de valiliğin önünde konuştu. Bir tek Tunceliliyle kucaklaştı mı? Esnafı ziyaret edeceğim dedi, edebildi mi? Cemevine gideceğim dedi, gidebildi mi? Peki bu nasıl vatanın birliğini ve beraberliğini savunmak? Biz de gittik, ne yaptık, halkımızla kucaklaştık. Sünni-Alevi farkı yapmadan kucaklaştık. Bahçeli ne yaptı? 'Ankara'da söylediklerimi söyleyeceğim' inadıyla geldi, Tunceli'de valiliğin önünde kendisiyle birlikte gelen kendi partililerine hitap etti. Şimdi, Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum, güzel bir başlangıç yaptınız, devam edin, Hakkari'de de bekliyoruz sizi, Van'da da bekliyoruz, Bitlis'te de, Bingöl'de de bekliyoruz. Aslında bu meselenin üzerine gitmeyebilirdim ama Bahçeli'nin şunu bilmesi lazım Ankara'da oturakak AK Parti kadrolarına kimse ihanet isnat edemez."

"Bundan sonra eski Türkiye anlayışı bitmiştir. Bu anlayıştakiler Bahçeli gibi tarihin çöplüğünde yerlerini alırlar ama milletin kalbinde yer edinemezler."

"Bizim yüreğimizi Türkmenlere, Gazzelilere sorun"

"Bir de gençlik yıllarını hatırladı bir slogan sarf etti Bahçeli, 'Yufka yürekliler ile çetin yollar aşılmaz' diye. 70'li yılların bir sloganı bu. Sayın Bahçeli, yufka yürekliler ile çetin yollar aşılmaz ama katı yüreklilerle gönüller kazanılmaz. Gönlünü bu vatanın evlatlarının bir kısmına kapatmış olanlar, gönülleriyle kimseyi kazanamazlar. Bizim yüreğimizin ne anlama geldiğini gidin bir sabah vakti Kerkük'e indiğimizde kucaklaştığımız Türkmenlere sorun. Yüreğimizi, eğer cesaretimizi ölçecekseniz, gidin bunu bombalar altında kucaklaştığımız Gazzelilere sorun."

"Bahçeli, Tunceli'de al bayrağı dalgalandıramadı"

''Nasıl Kılıçdaroğlu, HDP'den, vaktinde BDP'den izin alarak Hakkari'ye gitmişti ama bir tek bayrak dalgalandıramamıştı, şimdi de Sayın Bahçeli CHP'den izin alarak Tunceli'ye gitti ama al bayrağı hakkıyla dalgalandıramadı. Biz ise ondan önceki hafta Tunceli'deydik. Al bayrağı da, AK Parti bayrağını da dalgalandırdık, dalgalandırmaya devam edeceğiz.''

"Eşitlik hakkı vermeye devam edeceğiz"

"28 Şubat'ta üniversite kapısında bekleyen bu aziz kardeşlerimiz gibi başörtülü kızlarımıza zulüm edilmiştir. Bunu birileri devlet adına yaptı diye buna sessiz mi kalacağız Sayın Bahçeli. Siz sessiz kalabilirsiniz, siz başörtülü bir milletvekili Meclis'e girdi diye, dışarı dışarı diye tempo tutmalara sessiz kalabilirsiniz ama biz sessiz kalmadık, kalmayacağız. Başı örtülü, başı açık bütün vatandaşlarımıza eşit vatandaşlık hakkı verdik, vermeye devam edeceğiz."

"Yalova'da sessiz kaldılar"

"Gezi olaylarında yayalaştırma dolayısıyla kesilen değil, yerinden alınıp başka yere dikilen ağaçlar için bütün dünyayı ayağa kaldırmaya çalışanlar, şimdi Yalova'da asırlık çınarları, 180 çınarı kesen Yalova Belediye Başkanı karşısında sessiz kaldılar. Kılıçdaroğlu'ndan bir ses duydunuz mu, Yalova'da ağaç kesen Belediye Başkanına karşı? Yok."

"Devlet el öptürmez. Devlet diz çöktürmez"

Davutoğlu, Bahçeli'nin "devlet el öpmez" dediğini hatırlatarak, "İşte onun kafasındaki devlet anlayışı bu. Biz ise şunu diyoruz; devlet el öptürmez. Devlet diz çöktürmez. Devlet milletin huzurunda gerekirse diz çöker, ders alır ama millete diz çöktürmez" diye konuştu. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir