"Türkiye, çevre sorunlarda da aktif rol üstleniyor"

Gül, Türkiye'nin, iklim değişikliğine karşı yapılan küresel mücadeleye katkılarını, Kyoto Protokolü'ne resmen taraf olarak gösterdiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, insanlığı ilgilendiren tüm konularda olduğu gibi çevre sorunlarında da aktif rol üstlendiğini ve küresel girişimlere destek verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çevre konusunun, üzerinde titizlikle durulması gereken dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığına işaret etti.

Bugün insanlığın, iklim değişikliği, kuraklık, biyolojik çeşitliliğin azalması, zehirli atıklar gibi ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Gül, "Bu küresel sorunların çözümü, uluslararası iş birliğini ve sürdürülebilirlik ilkesinin hayata geçirilmesini zorunlu kılmaktadır" dedi.

Türkiye'nin, insanlığı ilgilendiren tüm konularda olduğu gibi çevre sorunlarında da aktif rol üstlendiğini ve küresel girişimlere destek verdiğini vurgulayan Gül, Türkiye'nin, iklim değişikliğine karşı yapılan küresel mücadeleye katkılarını, geçen yıl Kyoto Protokolü'ne resmen taraf olarak bir defa daha ortaya koyduğunu hatırlattı.

Avrupa Birliği ile yürütülen üyelik müzakerelerinde "Çevre" faslının, 2009 yılı sonlarına doğru açıldığını belirten Gül, "Çevre faslının açılması ve bu kapsamda Topluluk Müktesebatına uyumun sağlanması, halkımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması yönünde önemli adımlar atılmasını beraberinde getirecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Bununla birlikte toplumumuzda her geçen gün artan çevre bilinci bizleri gelecek adına umutlu kılmaktadır. Sivil toplum örgütlerinin, medyamızın, kamu kurum kuruluşlarının bu yöndeki girişimleri memnuniyet vericidir. Bu çalışmaların artarak süreceğinden şüphe duymuyorum.

Bizler doğayı koruyarak, zenginleştirerek gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir ülke bırakabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Göreve geldiğimden bu yana çevre konusuna büyük önem verdiğimi, çevreyle ilgili projeleri himayeme almaktan ve destek vermekten mutluluk duyduğumu vatandaşlarımla bir kez daha paylaşmak istiyor, Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir