"Türkiye'mize sahip çıkacağız"

CHP lideri Baykal, 5. Uluslararası Foça Festivali'nde bir konuşma yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'mize sahip çıkacağız, Türkiye'mizin siyaset kimliğine, siyasi temellerine, Atatürk Cumhuriyeti'ne sahip çıkacağız" dedi.

Baykal İzmir programı kapsamında 5. Uluslararası Foça Festivali'nin düzenlendiği Foça ilçesine geldi.

Foça'daki balık halinin üst bölümünde inşa edilecek balıkçı kahvesinin ilk çivisini çakan Baykal, buranın balıkçıların kültürlerini paylaşabileceği bir yer olacağını söyledi.

Baykal, bugün İzmir'de ve Foça'da CHP'li belediyelerin çalışmalarını gördüğünü belirterek, "Bu belediyeler birilerinin cebine rant sağlamak için imar değişiklikleri yapmıyor" diye konuştu.

Foça'nın doğa harikası, olağanüstü doğa zenginliklerini içinde barındıran bir yer olduğunu, Foçalılar'ın bu doğal güzelliklerin yanında Türkiye'nin siyasi temellerine, laik, demokratik, cumhuriyet anlayışına sahip çıktığını ifade eden Deniz Baykal, şöyle devam etti:

"O nedenle, Türkiye'nin hem siyasi güzelliğini, hem de coğrafi güzelliğini sahiplenmiş olmanız ne kadar güzel. Biz sizin varlığınızdan güç alıyoruz. Türkiye, sizlerin anlayışınız doğrultusunda gelecekte şekillenecektir. Şimdi pisliklerin yaşandığını görüyoruz, ciddi sorunlarımız var, sıkıntılarımız var. Hepimizin yüreğinde kabaran kaygılar var, üzüntüler var. Bunu çok iyi anlıyorum. Haksız değilsiniz, o kaygıları yüreğinizde yaşatıyor olmanız yanlış değildir. Çok haklısınız, doğru. O kaygıları hep paylaşıyoruz.

Ama bilmenizi isterim, o kaygıların Türkiye'mizi tutsak almasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'mize sahip çıkacağız, Türkiye'mizin siyaset kimliğine, siyasi temellerine, Atatürk Cumhuriyeti'ne sahip çıkacağız. Bunun için sizlere güveniyoruz, bunun için kendimize güveniyoruz, bunun için devletimizin kurucularının o eşsiz anlayışlarına güveniyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'e güveniyoruz, Anayasamıza, devletimize, milletimize güveniyoruz."