"Türkiye'nin yön-eksen sorunu yok"

Başbakan Erdoğan, 'Türkiye eksen kayması yaşıyor' iddialarına yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİNOP - Davos'tan yaşananlardan sonra, "Türkiye ara buluculuk rolünü kaybediyor, etkisiz hale geliyor, yalnızlaşıyor, eksen kayması yaşıyor' diyenler olduğunu belirten AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Herkes şunu iyi bilmeli; Türkiye'nin bir yön sorunu, eksen sorunu yoktur. Türkiye'nin yönü de ekseni de hedefi de bellidir" dedi.

Partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını belirterek, bölgesel çözümsüzlüklere, çözüm aramada aktif rol oynadıklarını ifade etti.

"Ekiplerimiz ülkeler arasında mekik dokuyor. Tüm taraflarla görüşmeler yapıyor" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimse Türkiye'yi belli bir bölgeye, alana hapsetmeye, Türkiye'nin çok boyutlu ilişkilerini zafiyete uğratmaya çalışmasın. Türkiye kabına sığmayacak, köşesine çekilemeyecek, içine kapanamayacak kadar büyük bir ülkedir. Artık Türkiye'de farklı ülkelerin liderleri karşısında el pençe divan bir iktidar yok. Bunu böyle bilesiniz."

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:

- "Yalanı, iftirayı, karalamayı bunlar özgürlük sanıyorlar. Biraz eleştirin, biraz bam teline dokunun, feryat figan özgürlüklerden dem vururlar. Yalan yanlış haber yapan medyayı evinize sokmamanızı gene söylüyorum"

- "Yine en çok satan gazetelerden biri başlık atmış. Bu aralar beni tüccarlarla ortak gösteriyorlar sağ olsunlar"

- "diyor ki 'şu arazi AK Partili belediye başkanıyla ranta dönüştürüldü', bu insanlar ranta dönüştürüyorsa niçin orayı Futbol Federasyonuna hibe etsinler. Vefat eden federasyon başkanımızın emeli de buydu, bu arzuyla orayı alıp burada spor meslek lisesine dönüştürelim"

- "Bunlar kalkıp bir kaç tane bizimle ilgili olumlu haber yapan gazetelere 'yandaş medya' diyor. Peki siz kimin yandaşısınız? Bunlar da CHP'nin yandaşı. Bu ara çok iyi ortaya çıktı. İyi paslaşıyorlar, iyi anlaşıyorlar. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de iyi anlaşıyorlar"

- "Ama bu mumunuz da yanmayacak. 29 Mart'ta bu mum da sönecek. Çünkü biz medyanın kurduğu parti değiliz, milletin kurduğu partiyiz. Farkımız bu. AK Parti'yi millet kurdu, medya patronları değil"

- "Bu millet sandık demokratlarını, seçim demokratlarını çok iyi tanıyor. Sandık zamanı gel demokrat ol, yok öyle bir şey. Her zaman demokrat olacaksın, gerçek demokrat olacaksın."