"Türkiye'ye yeni bir yol ve pusula gerekli"

CHP lideri Baykal, "Türkiye'nin, temiz, dürüst, yolsuzluklara bulaşmayacak bir yönetime ihtiyaç var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MUĞLA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'ye yeni bir yol, yeni bir rota ve yeni bir pusula gerektiğini ve artık herkesin bunu söylediğini savunarak, "Biz de bunu sağlamaya gayret ediyoruz" dedi.

Deniz Baykal, Muğla Belediyesi tarafından yaptırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Türkiye'nin çok ciddi atılımlar yapmak zorunda olduğuna işaret eden Baykal, "Türkiye'nin, temiz, dürüst, yolsuzluklara bulaşmayacak, yolsuzluklara bulaşanların hakkından gelecek, kendisi yolsuzluklardan nemalanmayacak, onun bunun malına göz dikmeyecek, Almanya'daki vatandaşların fitresine, zekatına kendi siyasi amaçları için el koymayı aklından geçirmeyecek bir yönetime ihtiyaç var" dedi.

Türkiye'nin, yaşanan acı deneyimlerin sonucunda yeni bir ufka yönelmiş durumda olduğunu savunan Baykal, "Türkiye'ye yeni bir yol, yeni bir rota, yeni bir pusula gerektiğini artık herkes söylüyor. Biz de bunu sağlamaya gayret ediyoruz. İnşallah Ankara'nın da Muğla'nın da bu anlayış etrafında kenetlendiği günleri hep birlikte yakında göreceğiz" diye konuştu.