"Umarız ki, hükümet süreci bloke etmez"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, sürecin başarılı sonuçlanmasının istendiğini ifade ederek, "Umarız ki devlet, hükümet süreci bloke etmez, gerekenleri yapar ve süreç bu şekliyle yürür" dedi. 

ANF'ye göre, Dün İmralı Adası'na giderek terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan görüşmenin içeriğine dair ayrıntılarını anlattı. Görüşmeye bir tek kendisinin kabul edildiğini ifade eden Mehmet Öcalan, diğer tutukluların ailelerinin adaya gidişine izin verilmediğini söyledi. Ağabeyi Öcalan ile yaptıkları görüşmede Öcalan'ın süreç hakkında kapsamlı değerlendirmeler de bulunduğunu ifade eden Mehmet Öcalan, Öcalan ve diğer tutsakların durumlarının genel olarak iyi olduğunu söyledi. 

Mehmet Öcalan'ın açıklamasına göre Abdullah Öcalan çözüm sürecine ilişkin şunları kaydetti: 
"Birinci aşama bitiyor. Bazı istemlerimiz vardı. Bu istemlerimizin bazıları yerine getirilmedi. En azından korucuların fes edilmesi gerekirdi. Neden bu büyük karakollar inşa ediliyor. Yeniden korucu kadroları alınıyor. Eğer süreç olumlu gidecekse korucuların alınması gerekmiyor. Kule gibi karakolların yapımı gerekli değildir. Bunlar sürece katkı sunmaz. Umarız ki bunlar durdurulur. Eğer yeni bir süreçse Kürt sorunu demokratik bir şekilde çözülecekse bunlara gerek yoktur. İki taraf da samimi olursa buna gerek yoktur. Gerillanın büyük bir kısmı zaten çekildi. Karakol yapımları ve yeni korucu alımlarına neden ihtiyaç duyuluyor. Bu doğru bir şey değildir. Kabul edilebilecek bir durumda değildir. Umarız ki ikinci aşama güzel başlar. Yüzde 50'lik pay veriyorum. Umarız ki, devlet hükümet süreci bloke etmez, gerekenleri yapar ve süreç bu şekliyle yürür. Bölge halkı da Türkiye halkı da sürecin olumlu gitmesini istiyor. Sürecin başarı ile sonuçlanması isteniliyor. Ben üzerime düşeni fazlası ile yapıyorum. Benim de yapabileceklerim belli bir yere kadardır. Yapsam da bir şey oluşamaz. Sürece herkes destek sunmalıdır. Eğer bu mesele çözülecekse Kürtler de Türkler de buna herkes gerçekçi katkı sunmalıdır. Umarız ki, Kürtlerle Türkler bu sürece katkı sunarlar. Sürecin provoke edilmesi durumunda kimin tarafından provoke ediliyorsa herkes buna engel olmalıdır."