"Ürettiklerimize sahip çıkalım"

Ergün, "Makine sektörüne Türkiye'nin hem özel sektörü hem kamusu çok önem vermelidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de üretilen makinelerin kaliteli olduğunu, ancak kamu ve özel sektör tarafından yeterince kullanılmadığını belirterek, "Vatanseverlik kendi vatanımızda ürettiğimiz bu değerlere sahip çıkmakla ölçülebilecek bir şeydir. Boş laflarla ölçülebilecek bir şey değildir. O nedenle bu tesislerimize ve ürettiklerimize sahip çıkalım" dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Atıksu Arıtma Tesisi ve 42 fabrika, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu'nun da katılımıyla Gaziantep OSB Sanko Makina Tesisleri'nde düzenlenen törenle açıldı.

Bakan Ergün, yaptığı konuşmada, bir ülkenin en önemli gücünün ve zenginlik kaynağının müteşebbisleri olduğunu belirterek, Gaziantepli müteşebbisleri, hem Türkiye'yi zenginleştirdikleri hem Gaziantep'i güney illerinin parlayan bir güneşi haline getirdikleri için kutladı. Ergün, "Bugünkü Gaziantep sadece Türkiye'nin güneyini değil, Ürdün, Suriye ve Irak'ı ışığı ile ısısıyla aydınlatan ve ısıtan bir güneşe dönmüştür. Bütün bu bölgelere ihracat yapıyor. 2010 yılının ilk altı ayında Gaziantep'in ihracatı 1,5 milyar doların üzerine çıkmıştır. Böylesine bir üretim ve ihracat potansiyeline sahip olan Gaziantep'i ve Gazianteplileri elbette bütün Türkiye örnek almalı ve kutlamalıdır" diye konuştu.

"Ürettiğimiz değerlere sahip çıkalım"

Türkiye'nin üretim gücünü ve rekabet gücünü arttıracak, ileri teknolojiyi ve yüksek katma değerli üretimi gerçekleştirecek sektörlerin başında makine sektörünün geldiğine dikkati çeken Bakan Ergün, şöyle devam etti:

"Makine sektörüne Türkiye'nin hem özel sektörü hem kamusu çok önem vermelidir. Türkiye'de üretilen hem iş makineleri hem takım tezgahları ve hem de bütün makineler kamu ve özel sektör tarafından kullanılmaya özellikle değer makinelerdir. Çünkü biz bu makinelerin çok önemli bir bölümünü Avrupa Birliği ülkelerine ve ABD'ye ihraç ediyoruz, bu kadar kalitede mallar üretebiliyoruz. bunları üretebilirken kamu alıcılarının ve özel sektörün bu makineleri kullanmıyor olması, yeterince kullanmıyor olması kabul edilebilir bir şey değildir. Vatanseverlik kendi vatanımızda ürettiğimiz bu değerlere sahip çıkmakla ölçülebilecek bir şeydir. Boş laflarla ölçülebilecek bir şey değildir. O nedenle 'bu tesislerimize ve ürettiklerimize sahip çıkalım' diyor, tekrar bütün yatırımcıları kutluyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir