"Yağış devam ederse endişemiz ortadan kalkar"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker,yağış azlığının tarımsal kuraklığa yol açmasından endişe ettiklerini ifade ederek, "Yağışın devam etmesi durumunda endişemiz ortadan kalkacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR  - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kuru fasulye ve patates fiyatlarına zam iddiasıyla ilgili "Üretimde ve tedarikte eksiklik yok, arzda bir problem yok. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyor. Mesele buydu ama geçiyor, düzeliyor" dedi. 

Beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Galip Ensarioğlu, Milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ile Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret eden Bakan Eker, bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda yerel seçimlerle ilgili düzenlenecek değerlendirme toplantısına katılacaklarını söyledi.

Bakan Eker, gazetecilerin kuraklık ile kuru fasulye ve patates fiyatlarına zam iddiasıyla ilgili soruları üzerine, yağış azlığının tarımsal kuraklığa yol açmasından endişe ettiklerini ifade ederek, "Yağmur başladı, Muğla'da yağmur maalesef sele dönüştü. Tarımsal kuraklığa yol açar diye endişemizi ifade ettik. Yağışın devam etmesi durumunda endişemiz ortadan kalkacak" diye konuştu.

"2011- 2012'nin ürününü yeni piyasaya çıkardılar" 

Bazı ürünlerdeki fiyat artışlarının arz eksikliğinden kaynaklanan bir durum olmadığını ifade eden Eker, yüksek fiyatların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Eker, piyasada yeterli düzeyde ürünün bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 400-500 ton üretilen ürünün en yüksek yerdeki fiyatını söyleyip, 'birileri zammı çok konuşursa zam yapanlar da görmezden gelinilir' düşüncesiyle yaptıkları bir şeydir. Piyasada ürün var. Bu arada enteresan bir şey tespit ettik. 2011- 2012 yılında depolarda bekleyen ürünlerin piyasaya çıktığına şahit olduk. Onların da fotoğraflarını çekip medyaya bildirdik. Demek ki gerçekte böyle birşey yok. 2011- 2012'nin ürününü yeni piyasaya çıkardılar. Piyasa normal dengesini bulup, sürer. Üretimde ve tedarikte eksiklik yok, arzda bir problem yok. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyor. Mesele buydu ama geçiyor, düzeliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir