"Yargıda ciddi sorunlar var"

YARSAV Başkanı Tarhan, "Yargılama süresi çok uzun, halkın adalete erişmesi ise çok problemli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MERSİN - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Yargıda ciddi sorunlar var. Yargılama süresi çok uzun, halkın adalete erişmesi ise çok problemli" dedi.
Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Tertip Komitesince, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Anayasa Değişikliği ve Yargı Bağımsızlığı" konulu panel düzenlendi. 
Panelde konuşan Tarhan, tecrübelerinden yola çıkarak, demokratikleşme, örgütlenme ve açılımlardan bahsederken, olayların tersinden okunması gerektiğini öğrendiklerini söyledi.
Yargıda ciddi sorunlar olduğunu ifade ederek, yargılama süresinin uzunluğu ve halkın adalete erişmesinin güçlüğüne değinen Tarhan, sorunları paylaşmak, sorunun yargı politikasından kaynaklandığını iktidara aktarmak istediklerini ancak muhatap alınmadıklarını söyledi.
Demokrasinin tek başına yargı tarafından korunamayacağını, o nedenle herkesin birlik olması gerektiğini ifade eden Tarhan, şunları kaydetti:
"Demokrasiyi bu halk, demokrasiye inanarak, kenardan izlemeyerek koruyabilir. Çünkü ölüm, demir sandığa girsek bile bizi gelir bulur. Bu nedenle lütfen, gelişmelere sessiz kalmayalım. Erzurum-Erzincan hattında ses çıkardığımızda, bize 'cübbelerinizi çıkarın, siyaset yapacaksanız öyle  yapın' demişlerdi ama herkes bilsin ki demokratik, laik hukuk devleti için, biz cübbelerimize daha sıkı sarılacağız ve başka cübbelerle değiştirmeyeceğiz."
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de herkesin 12 Eylülde sandığa gitmesini ve ülkenin geleceği için "hayır" oyu kullanmasını istedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir